Karolina prihaja v Domžale!

Stopimo skupaj za 5-letno deklico Karolino Lavrič, ki se bori s hudo in smrtonosno boleznijo hitrega staranja. V društvu Viljem Julijan poteka vseslovenska zbiralna akcija za razvoj genskega zdravila, ki ji lahko reši življenje. Do zdaj so zbrali že več kot 1.672.000 €, do cilja 2 milijona € pa jih loči še 328.000 €.

V petek, 5. julija 2024, se bo Karolina skupaj z družino in starodobnim minibusom Volkswagen T2 v sklopu dobrodelne turneje po Sloveniji odpravila na Gorenjsko. Iz domačega Dola pri Ljubljani se bo podala v Domžale, Kamnik in Kranj. Srčno vabljeni posamezniki, društva in podjetja, da se pridružite Karolini, jo podprete z obiskom, se osvežite s Karolinino limonado ter ogledate starodobni minibus, s katerim Karolina potuje po Sloveniji, spoznava dobre ljudi in lepote slovenskih krajev.

Na turneji bo Karolin opravila prav posebno nalogo. V Domžalah bo od nogometašev NK Domžale prejela nogometno žogo, ki jo bo s starodobnikom popeljala na pot v Kranj in tam predala nogometašem NK Triglav. Z nogometno žogo bodo nogometaši odigrali dobrodelno tekmo.

Za razvoj zdravila – genskega zdravljenja – za Karolino lahko prispevate SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen Za Karolino.

Karolino lahko srečate na enem izmed spodnjih krajev, kjer jo bodo pričakali prostovoljci s spremljevalnim programom:

  • 10:15 Dol pri Ljubljani – Start turneje.
  • 10:30 Domžale – Sprejem Karoline na ploščadi pred Športno dvorano Domžale z gasilci PGD Domžale-mesto in ŠAD Mavrica.
  • 11:30 Kamnik – Sprejem Karoline na Glavnem trgu z gasilci PGD Kamnik in plesnim klubom ŠinŠin.
  • 13:15 Kranj – Sprejem Karoline na Prešernovem trgu z društvom Z roko v roki, predaja nogometne žoge nogometašem NK Triglav in panoramska vožnja s starodobnikom po Kranju.
  • 16:30 Kranj – Gostovanje na dogodku “Kr’ petek je!” pred vstopom v vikend.

Pridružite se Karolini in pomagajte doseči cilj zbiralne akcije, ki ji bo omogočil dostop do življenjsko pomembnega genskega zdravila.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Društvo Viljem Julijan

Tagi