Kamniški veseli konec leta s programom Kamnik. Decembra. Čas veselja.

Kamnik je eno najlepših srednjeveških mest v Sloveniji, decembra pa je še posebej pravljičen, saj odet v tisoče lučk zaživi s programom prireditev, ki potekajo pod skupnim imenom Kamnik. Decembra. Čas veselja. Sklop dogodkov za vse generacije se je pričel s prižigom lučk in obiskom Miklavža, v naslednjih dneh pa obiskovalce v Kamnik vabijo z otvoritvijo mestnega drsališča na prostem, otroškim bazarjem z dobrodelno noto, obiskom dedka Mraza ter vrsto koncertov, ki se bodo na Glavnem trgu zvrstili od 26. do vključno 31. decembra.

Na Zavodu za šport in rekreacijo Kamnik so povedali, da bo drsalke treba nabrusiti do petka, 19. decembra, saj se bo ob 18. uri odprla ledena ploskev pokritega mestnega drsališča na parkirišču pri Frančiškanskem samostanu. "Zabavna rekreacija z najmlajšimi, zimska romantika v dvoje ali napeta hokejska igra – odločitev je vaša, drsali pa boste lahko vse do konca zimskih šolskih počitnic. Na drsališču si lahko sposodite vso potrebno opremo, tudi hokejske palice in ploščke, seveda pa bo poskrbljeno tudi za lačne in žejne," je povedal v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar. Na voljo bo tudi drsalna šola, dogajanje pa bodo še dodatno popestrili drsalni nastopi in animacije v času božično-novoletnih šolskih počitnic in v času zimskih šolskih počitnic. Drsališče bo odprto vsak dan od 10. do 21. ure.

Še posebej toplo vabijo v svojo družbo najmlajši iz Vrtca Antona Medveda Kamnik, in sicer v ponedeljek, 22. decembra, od 16.30 ure dalje na dobrodelni otroški bazar, ki bo potekal na Glavnem trgu. Vabilu se seveda pridružujejo tudi njihovi starši in vzgojiteljice, ki so s skupnimi močmi izdelali izvirna darilca. Del izkupička od njihove prodaje bodo tudi letos namenili za sklad vrtca in tako otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili bivanje v naravi, ki ga organizira vrtec. Pripravili bodo tudi bogat program, ki se bo pričel ob 17.30 uri. Nastopili bodo otroški pevski zbor Vrtca Antona Medveda Kamnik, Plesna šola Miki in Mojca Robič, ki jo najmlajši zagotovo že dobro poznajo iz televizijske oddaje Mojca in medvedek Jaka. Nekaj besed bodo ob tej priložnosti spregovorili ravnateljica Vrtca Antona Medveda Renata Hojs, v.d. direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar in župan Kamnika Marjan Šarec, veselo otroško rajanje pa bo seveda obiskal tudi dedek Mraz s spremstvom pravljičnih junakov.

V novo leto pa bo Kamnik dobesedno odplesal, saj se bo zadnje dni decembra na pravljično okrašenem Glavnem trgu zvrstilo kar šest koncertnih večerov. Pričeli se bodo v petek, 26. decembra, ko bodo nastopili Marko Vozelj in Mojs3, v soboto pa bodo odmevale polke in valčki Gadov in skupine Špica (27.12.). Nedeljski večer bosta razgreli skupini Muff in Cover Lover (28.12.), ponedeljkov večer vedno energična Natalija Verboten in nasmejani Werner (29.12.), v torek pa se bodo obiskovalci lahko zasukali ob vižah ansambla Saša Avsenika (30.12.). Vsi koncerti se bodo začeli ob 20. uri, le na Silvestrovo se bo dogajanje pričelo ob 21. uri, ko bo obiskovalce do odštevanja sekund in v novo leto popeljal ansambel Viharnik.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: TIC Kamnik
Tagi