Kamniške diagonale – pogovorni večeri

Na vrsti so tretje Kamniške diagonale – pogovorni večeri v izvedbi ekipe Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki sokrajanom in širši javnosti popestrijo večere vsak drugi četrtek na zanimiv, sodoben in virtualen način ter tako predstavijo svoje projekte in delo znotraj Zavoda, kot tudi delovanje vseh akterjev, ki gradijo kamniške tri močne stebre družbenega življenja in aktivnosti – kulturo, turizem in šport, brez katerih si težko zamislimo utrip in razvoj Kamnika. Kamniške diagonale so vaš vir informacij o novostih na področjih kamniške kulture, turizma in športa, projektih, doživetjih, avtentičnih zgodbah o ljudeh. Oddaje si je možno ogledati na Facebook in YouTube kanalih Doma kulture Kamnik ter FB profilu Živim Kamnik.

Za tretjo oddajo, ki bo na omenjenih kanalih potekala v živo v četrtek, 22. 4. 2021 ob 20. uri, so se na vabilo odzvali zanimivi gostje:

Za področje kulture bo gost Gorana Završnika Tomaž Schlegel, arhitekt in pronicljivi kamniški ustvarjalec. Pogovarjala se bosta o prepletenosti kulturnega udejstvovanja in vpliva kulture na skupnost, mesto, turizem in počutje ljudi v mestu. Navezala se bosta na spoštovanje in implementacijo kulturne dediščine v turistično ponudbo mesta in Schleglov pogled na soodvisnost, sobivanje in vpliv kulturnih in turističnih projektov na prihodnost našega mesta.

Nina Irt bo o inovativnih turističnih produktih izpraševala Matjaža Zormana, lastnika javnosti dobro poznanega Slovenia Eco Resorta, ki bo v oddaji predstavil njihov nov turistični produkt Pastirska Akademija. Dotaknila se bosta poti, ki jo mora prehoditi investitor od idejne zasnove do izvedbe turistične atrakcije in se poglobila v veščine odličnega marketinga, ki mu je javnost priča od same postavitve idiličnega resorta v vznožju Kamniško Savinjskih Alp.

Franci Kramar pa bo na področju športa gostil predsednika Odbojkarskega kluba Kamnik, Gregorja Hribarja, ki bo komentiral aktualne odlične dosežke kamniške odbojke. Govorila bosta seveda o odbojki – zgodovini kamniške odbojke, malo tudi o zgodovini odbojke nasploh in slovenski odbojki, največjih uspehih kamniške in državne odbojke, problemih s športno infrastrukturo v Kamniku, sredstvih za odbojko in šport v Kamniku.

Želimo vam veliko zabave in veselja ob gledanju Kamniških diagonal. Ekipa Zavoda si želi, da nas diagonala povezuje vsak dan, ne le vsak drugi četrtek v mesecu.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

 

Tagi