Kamniška Veronika čaka plavalke in plavalce

Plavalni klub Kamnik spada med najstarejše plavalne klube v Sloveniji, saj ima že 80-letno tradicijo delovanja. Že dvanajsto leto organizira Plavalni miting VERONIKA (www.veronika.si). Kamniška Veronika, pol ženska-pol kača, vsako leto budno spremlja dogodek, kateri ima čast nositi njeno ime.

Značilnost tega tekmovanja so 50 metrske discipline (prsno, prosto, hrbtno, delfin), z dopoldanskimi predtekmovanji in popoldanskimi finali po kategorijah.

Kot pravijo organizatorji tekmovanja, se v soboto 13. julija 2013, obeta tekmovanje rekordnih razsežnosti, saj je trenutno prijavljenih 241 plavalk in 253 plavalcev iz Slovenije, Hrvaške in Španije, pričakujejo še potrditev prihoda plavalk in plavalcev iz Banje Luke.

Tekmovanje je za slovenske plavalke in plavalce zadnja možnost za izboljšanje osebnih rezultatov pred državnimi prvenstvi, udeležbo je potrdilo 20 slovenskih klubov. Nastopila bo večina najboljših, (ne bo sodelujočih na Mladinskem evropskem prvenstvu v Poznanu in potnikov na SP), med drugimi tudi Robert Vovk (Triglav Kranj), Robert Žbogar (Gorenjska banka Radovljica), Tavčar Anže (Ilirija Ljubljana), Tjaša Vozel (Zvezda Kranj), Marčun Neža (Triglav Kranj), Košak Anemari (Neptun Celje), itd.

V soboto 13. julija 2013, od 9. ure dalje, torej na Letnem bazenu Pod skalco v Kamniku, upravičeno lahko pričakujemo odlične rezultate in dobro vzdušje.

Lepo vabljeni tudi vi, da v družbi Kamniške Veronike, spremljate slovenske plavalke in plavalce pri podiranju osebnih rekordov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Plavalni klub Kamnik
Tagi