Kamnik. Decembra. Čas veselja.

Decembra Kamnik ne bodo razsvetlile samo pisane lučke, temveč se v starem mestnem jedru obeta vrsta raznovrstnih brezplačnih dogodkov in prireditev pod skupnim imenom Kamnik. Decembra. Čas veselja, ki jih letos drugič pripravlja Zavod za turizem in šport v občini Kamnik.

S pestrim programom koncertov, sprevodov, uličnih predstav, delavnic, sejmov in stojnic s praznično ponudbo bo poskrbljeno za vsak okus in prijetno druženje. Staro mestno jedro Kamnika pa se bo prelevilo v čarobno zbirališče prešernih ljudi v sproščenem druženju. Mesto bodo razsvetlile pisane lučke, otroke bosta s sprevodom razveselila Miklavž in Dedek Mraz, svoj čar pa bo dodalo brezplačno drsališče z animacijami, šolo drsanja, vodenim programom in drsalnimi nastopi. V čarobno mesto bo 20. in 21. decembra iz Ljubljane peljal tudi muzejski vlak. Obeta se torej obilo priložnosti za druženje v prazničnem vzdušju.

Prihod Miklavža, prižig prazničnih luči in otvoritev drsališča
V četrtek, 5. decembra 2013, se bo skozi staro mestno jedro Kamnika sprehodil Miklavžev sprevod, ki mu bo dan kasneje sledil prižig prazničnih lučk in otvoritev drsališča.

Glasbeni, ustvarjalni in družabni dogodki
Pisano dogajanje za mlado in staro bodo ustvarjali glasbeni, ustvarjalni in družabni dogodki, ki se bodo zgoščeno odvijali po 20. decembru, pred tem pa bo glavno dogajanje osredotočeno na drsališče na Glavnem trgu. Obetajo koncerte različnih glasbenih zvrsti, od rocka do narodnozabavnih, jazza do slovenske popevke, s priljubljenimi imeni slovenske glasbene scene.

Drsališče na Glavnem trgu
Glavno dogajanje se bo do 20. decembra 2013, osredotočilo na drsališče na Glavnem trgu, ki bo ostalo odprto vse do konca februarskih šolskih počitnic. Drsanje bo brezplačno, na voljo bo izposoja drsalk ter drugih rekvizitov, kot so hokejske palice in ploščki, organizirana pa bo tudi animacija tako za otroke kot odrasle, šola drsanja, voden program in celo drsalni nastopi.

  

Prihod Dedka Mraza in nastopi priljubljenih glasbenih zasedb
V četrtek, 19. decembra 2013, bo otroke razveselil sprevod Dedka Mraza, večerno koncertno dogajanje pa bo potekalo ob ritmih in napevih priljubljenih glasbenih zasedb, kot so Alya, 6 Pack Čukur & The Hangover Ladies, Illusion Art, Atomik Harmonik, Svetlini, Mladi Gamsi, Brigita Šuler, Calypso ter ansambli Veseli Svatje in drugih.

Stojnice s praznično ponudbo
V središču dogajanja, v starem jedru iskrivega srednjeveškega mesteca, bodo od 21. decembra 2013, obiskovalcem v veselje tudi stojnice s pestro praznično ponudbo idej za darila ter kulinariko, od kuhanega vina do ponudbe izbranih jedi s projekta Okusi Kamnika.

Živilska tržnica Okusi Kamnika – Podeželje
Zadnjo decembrsko soboto, bo dnevno dogajanje popestrila še živilska tržnica Okusi Kamnika – Podeželje z izdelki in pridelki lokalnih kmetij z domačimi okoliškimi jedmi, kot so med, pogače, siri, medica in podobne specialitete. Drugi del pa enkratno popestril ustvarjalni festival ARTish s prodajno razstavo avtorskih del raznolikih ustvarjalcev iz vse Slovenije. Predstavili bodo čudovit unikaten nakit, oblačila in obuvala, pohištvo, ilustracije, lutke, dodatke za dom, keramiko, lesene izdelke in številne druge ročno izdelane unikate – številne imenitne ideje za obdarovanje.

Silvestrovanje na Glavnem trgu
Novo leto bo možno preživeti na prostem, saj bo na Glavnem trgu v Kamniku potekalo Silvestrovanje, kjer bo množico zabavala skupina Špica.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: TIC Kamnik
Tagi