Junijsko dogajanje v Centru za mlade Domžale

Začetek poletja bodo dogajanje v Centru za mlade Domžale zaznamovale sprostitvene poletne delavnice, hitri tečaji jezikov, predvsem pa začetek šolskih počitnic in z njim že tradicionalne vesele počitnice za otroke v CZM-ju. Novost pa so počitniški popoldanski hangi za mlade, stare od 15 do 30 let!

V četrtek, 9. junija vabljene_i na že drugo letošnjo medgeneracijsko delavnico izdelovanja naravne kozmetike. Potekala bo med 18:00 in 20:00 uro. Potekala bo med 18:00 in 20:99. Tokrat bomo pod vodstvom Mire Klemenc iz Kozmetike Meze izdelali piling in mleko za po sončenju. Cena delavnice je 10 evrov, 5 evrov za udeležence do 30 let. Pridete lahko v družinski medgeneracijski zasedbi ali vsak posamezno.

V petek, 10. junija od 18:00 do 21:00 bo potekal drugi ženski krog na temo moči, ki nam jo prinese menstrualni cikel. V današnjih časih mestruacijo običajno zaznamujejo naslednje besede: ščitniki perila, bolečina, pms … in ne prav dosti več. Kaj, če bi jo lahko povezale z besedami odmik, počitek, povezava s telesom, uvid, opolnomočenje? Vedenje kaj vse je menstrualni cikel in kaj nam lahko prinese povezava z njim nam lahko prinese čudovite spremembe. Uživati v vseh fazah menstrualnega cikla je možno. Čas je, da obudimo stara znanja in stopimo v stik z močjo, ki nam je dana kot ženskam. Krog je namenjen mladim ženskam in dekletom do 30 let, cena je 6 evrov.

24. junija pa si vabljen_a na zvočno meditacijo, na kateri se boš z zdravilnimi zvoki dežne palice, ropotuljic, tibetanskih posod, zvončkov, bobna in kalimbe zaprtih oči podal_a na potovanje sprostitve. Prvi obisk na meditaciji je brezplačen. Ženski krog in zvočno meditacijo vodi Anja T. Purger.

Bi radi razgibali možgane z nemško slovnico? Vabljeni na obnovitveni hitri poletni tečaj nemške slovnice, ki bo potekal od 28. junija do 7 julija pod vodstvom Mihe Gabrovška, uni. dipl. nemcista. Cena tečaja je 17 evrov na osebo.

Tudi letos v Centru za mlade Domžale organiziramo poletne počitnice za otroke. Potekale bodo od 27. junija do 15. julija 2022. Počitnice so namenjene otrokom od zaključenega prvega razreda dalje. Vpisi se pričnejo v ponedeljek, 6. junija 2022.

Počitniški popoldnevi od 27. junija do 8. julija 2022 bodo v Centru za mlade Domžale namenjeni mladim, starim od petnajst do trideset let. Mladi se bodo lahko od petih popoldne do osmih zvečer podružili v zunanjem kotičku ali v Placu za mlade, se udeležili različnih delavnic, kvizov in iger na prostem, uživali v dobrih filmih in glasbi ali se sprostili ob dobri knjigi ter pogovoru.

Center za mlade Domžale

 

Tagi