Jubilejni koncert v Poletnem gledališču Studenec – 130 let Godbe Domžale

Najstarejše domžalsko društvo, Godba Domžale, tudi po 130 letih tradicije in spletanja močnih prijateljskih vezi, kljub neizbežnemu času vedno znova ustvarja kakovostno in zanimivo glasbo. Danes, po dolgih letih ustvarjanja in trdega dela, sodi v najvišjo, umetniško skupino slovenskih pihalnih orkestrov. Društvu je v še posebej velik ponos njegov edinstveni Godbeni dom, ki je v času odprtja, leta 1929, t.j. točno pred 85. leti, predstavljal prvi godbeni dom na ozemlju takratne Jugoslavije.

KD Godba Domžale svojih melodij ne širi le po Sloveniji, temveč tudi v tujini. Če se ozremo samo v leto 2013, je »preko meja« gostovala kar dvakrat: meseca aprila ob spremstvu mažoretk iz Vukovarja v Franciji, junija pa v Makedoniji. V lanskem letu so med drugim izvedli še odmeven Pomladni koncert z Vladom Kreslinom – slovensko glasbeno legendo, in navdušili publiko v polni Hali KC v Domžalah.

V letošnje, jubilejno leto so članice in člani vstopili s snemanjem nove zgoščenke in odprtjem razstave v Slamnikarskem muzeju. Čaka jih še izdaja jubilejnega časopisa in delna prenova uniform. Na godbenih vajah se trenutno aktivno pripravljajo na tridnevni slavnostni program, ki se bo s slavnostno akademijo v Kulturnem domu Franca Bernika začel v četrtek, 5. junija 2014 in končal s povorko prijateljskih godb, 7. junija 2014.

Vrhunec praznovanja bo gotovo Slavnostni koncert v Letnem gledališču Studenec, 6. junija 2014, ob 21. uri. Na njem bodo godbenice, godbeniki in dirigent Damjan Tomažin s predstavitvijo nove zgoščenke in s posebnimi glasbenimi gosti pričarali čudovit glasbeni večer. Z Godbo Domžale bodo zapeli: Eva Černe, Katrinas, Ajda Stina Turek in Zoran Potočan. Zvoke domžalskega pihalnega orkestra s svojimi in gostujočimi solisti bo obogatil tudi akademski glasbenik in komik Tilen Artač.

Uživajte tudi vi ob 60-članskem orkestru in dobri glasbi!

Vsi obiskovalci prejmejo novo godbeno zgoščenko.

Informacije in nakup vstopnic po telefonu: 051 / 61 41 41, vsak dan od 9. – 12. ure in od 16. – 19. ure.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Osebni arhiv Godbe Domžale, Eve Černe, Katrinas, Ajde Stine Turek, Zorana Potočnika in Arhiv Domžalca
Tagi