Jesenski voden pohod z jamarji na Pravljični Šuberk

V soboto, 14. oktobra 2023, vabljeni na jamarsko dogodivščino na Pravljični Šumberk. Zbor za voden pohod je ob 10. uri v Češminovem parku pred Kavarno Češmin. 

Zagotovo ste že slišali za Pravljični Šumberk, kjer otroci res zelo uživajo. Celotna pravljično-doživljajska pot je namenjena ravno njim. Pot se začne v Češminovem parku in nas pelje do Kamniški Bistrici in nato povzpne na Šumberk. Izhodišče zgodbe o pravljičnem Šumberku je slikanica Izgubljeni slamnik Uroša Grilca in ilustratorke Anke Kočevar. Otroci, ki slikanico poznajo, še močneje doživljajo celotno pustolovščino na Šumberku in iščejo lisičkin zgubljen slamnik. Več o poti si lahko preberete tukaj.

V soboto, 14. oktobra 2023, pa bo pustolovščina še bolj zanimiva, saj bodo pot popestrili tudi jamarji. Za ogled jame so obvezne prijave na mail: domzeldol@skrateljc.org.

Za pohod je priporočena pohodna obutev in pa seveda nekaj malice ter pijače za škratolovce, ki bodo navdušeno raziskovali čudovito naravo Šumberka. Starši svoje avtomobile lahko parkirate pri OŠ Domžale.

Otroci lepo valjeni, da lisički pomagate najti njen izgubljen slamnik.

Karin Božič Zupančič; Foto: Luka Dakskobler

Tagi