Jesenski izlet na Gorenjsko

Planinski muzej in slap Peričnik

Meddruštveni odbor Kamniško – Bistriškega območja vabi na jesenski izlet na Gorenjsko, ki bo potekal v soboto, 16. oktobra 2021. Na izlet še posebej lepo vabimo vse člane društev Kamniško Bistriškega območja

Zbor za izlet je v soboto, 16. oktobra ob 7.30 uri na parkirišču v Športnem parku Domžale (na Kopališki ulici). Podali se bomo v Mojstrano, kjer bomo najprej obiskali Slovenski planinski muzej. Prepustili se bomo zgodbam o predmetih, ki so predstavljeni na razstavi. Kdor bo želel, se bo lahko pridružil delavnici izdelave spominkov v obliki čudovitega planinskega cvetja.

Za vstop v muzej je potrebno upoštevati pogoj PCT. S sabo imejte tudi svojo planinsko izkaznico.

Po ogledu muzeja se bomo podali še na gozdne stezice, ki nas bodo vodile mimo jezerca Kreda do veličastnega slapu Peričnik. Umirjene hoje s postanki bo za dobri 2 uri.

Če nam bo vreme dopuščalo, bomo druženje z malico iz nahrbtnika zaključili še s kostanjevim piknikom. Za pot se primerno oblecite, saj bomo pohod izvedli v vsakem vremenu. Vrnitev v Domžale načrtujemo okoli 17. ure.

Prispevek udeležencev:
za člane društev MDO KBO* je prispevek 6 eur in vključuje prevoz, voden ogled muzeja, delavnico cvetja ter peko kostanja. Za otroke (P+O) v spremstvu staršev, prispevka ni. Za ostale udeležence je prispevek 20 eur.

Zaradi organizacije izleta so obvezne prijave prek SMS na 041 731 797, do zapolnitve avtobusnih sedežev oziroma do vključno četrtka, 14. oktobra 2021. V kolikor se kdo od prijavljenih izleta ne bo udeležil, naj prosim pravočasno sporoči in odstopi svoj sedež ostalim! Pri prijavi na SMS napišite Ime, priimek in vaše planinsko društvo.

Več informacij o izletu vam z veseljem posredujem Helena Kermauner, vodnica PZS pri PD Domžale, mail: helena.kermauner@gmail.com.

Prijazno vabljeni!

MDO PD KBO

* Meddruštveni odbor Kamniško – Bistriškega območja (MDO PD KBO) vključuje člane društev PD Bajtar, PD Komenda, PD Blagovica, PD Domžale, GRS Kamnik, PD Kamnik, PD Janez Trdina Mengeš, PD Moravče in PD Onger Trzin

 

Tagi