Javni poziv za vstop oziroma članstvo v lokalni akcijski skupini v programskem obdobju 2014–2020

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (v nadaljevanju: RRA LUR) v sodelovanju z občinami Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice, v procesu vzpostavljanja LOKALNE AKCIJSKE SKUPINE (v nadaljevanju: LAS), vabi vse zainteresirane k včlanitvi v lokalno partnerstvo, ustanovljeno za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost v programskem obdobju 2014–2020. LAS se bo organiziral kot pogodbeno partnerstvo, ustanovljeno z namenom uresničevanja ciljev in potreb lokalnega okolja. Lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost, se bo izvajal po pristopu »od spodaj navzgor«, kar lokalnemu prebivalstvu omogoča, da samo določi prioritete in razvojne usmeritve.

Partnerstvo v LAS bo sestavljeno iz predstavnikov javnih ter zasebnih subjektov, s stalnim prebivališčem, sedežem ali izpostavo na območju občin Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice, in sicer: občin, javnih zavodov in drugih javnih institucij, podjetnikov, podjetij, kmetov ter drugih ekonomskih institucij, zainteresiranih posameznikov, kmečkih žena, mladih, predstavnikov nevladnih organizacij in drugih predstavnikov civilne družbe. V lokalno partnerstvo so lahko vključene tudi pravne osebe javnega prava, društva in druge pravne osebe zasebnega prava v javnem interesu, ki imajo sedež izven območja LAS, vendar delujejo na območju LAS.

Članstvo v LAS je odprto, prostovoljno in dostopno vsem pod enakimi pogoji. Pravice članov so:

  • da sodelujejo pri pripravi strategije lokalnega razvoja za programsko obdobje 2014-2020,
  • da volijo in so izvoljeni v organe LAS,
  • da so seznanjeni z letnimi programi dela in poslovanjem LAS,
  • da se udeležujejo dejavnosti, ki jih organizira LAS,
  • da uresničujejo osebne in javne interese povezane s cilji LAS.

Z vstopom v LAS bodo vsi zainteresirani člani lahko sodelovali pri oblikovanju vsebine Pogodbe o ustanovitvi Lokalne akcijske skupine na območju občin Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice, ki je v pripravi.

Prosimo vas, da zaradi vzpostavitve lokalnega partnerstva, izpolnjeno in podpisano IZJAVO GLEDE NAMERE PO VČLANITVI V LOKALNO AKCIJSKO SKUPINO NA OBMOČJU OBČIN DOMŽALE, KOMENDA, MEDVODE, MENGEŠ, TRZIN IN VODICE posredujete do 30. maja 2015 skenirano na e-naslov: las@ljubljana.si ali na naslov Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana.

Dodatne informacije v zvezi s članstvom v LAS lahko dobite pri Viti Nelec (RRA LUR) na telefonski številki 01/306 18 73 ali na elektronskem naslovu las@ljubljana.si.

Izjavo o članstvu najdete TUKAJ.

RRA LUR v sodelovanju z Občinami Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice

Tagi