Grajsko gostišče Stari grad nad Kamnikom znova odpira svoja vrata

V petek, 22. julija 2022 lepo vabljeni ob 17. uri na ponovno odprtje Grajskega gostišča Stari grad nad Kamnikom, ki mu bosta prisostvovala tudi župan Občine Kamnik Matej Slapar in vršilec dolžnosti Zavoda za turizem in šport Kamnik Luka Svetec.

Prenovljena gostinska ponudba in čudoviti razgledi vabijo, da obiščete novo ekipo, ki vas bo razvajala z okusno pijačo in jedačo.

Na uradnem odprtju bo za odlično razpoloženje z dobro glasbo skrbela kamniška glasbena skupina Tačke. Znani barman iz Londona Uroš bo nudil osvežilne atraktivne koktajle, poskusili pa boste lahko pečenega odojka, pravi Firštov golaž iz knjige receptov Okusi Kamnika in, kot se za poletni meni, spodobi, bo na voljo tudi piknik žar meni.

Grajsko Gostišče, Stari grad nad Kamnikom. (Foto: FB Grajsko Gostišče, Stari grad nad Kamnikom)

Stari grad (nemško Oberstain) se prvič omenja leta 1207 in je tako med najstarejšimi gradovi na vzhodnem Gorenjskem. Zaradi odlične lege Starega gradu in ravno pravšnje višine je bila vidljivost in s tem nadzor srednjeveške trgovske poti, ki je vodila skozi mesto, odlična. Danes je to čudovita razgledna točka, kjer se ob lepem vremenu lahko uživa v panorami od Polhograjskega hribovja, Julijskih Alp, Karavank, Kamniško-Savinjskih Alp in do Tuhinjske doline. Razgled privablja še zlasti pohodnike in družine, saj vzpon ni težak in traja 30 minut. Na vrhu pa vas pričakuje gostinska ponudba Grajskega gostišča Stari grad nad Kamnikom, kamor se lahko odpravite peš, s kolesom, avtom ali motorjem. Ponujajo domače jedi, Okuse Kamnika, jedi na žlico, vegetarijanske menije ter vse vrste osvežilnih pijač.

Prijazno vabljeni na zabavo z razgledom v Grajsko gostišče Stari grad nad Kamnikom.

Avtor: Arhiv ZTŠK, Foto: Matic Grohar

 

Tagi