Gasilci PGD Dob bodo praznovali 125-letnico delovanja

V letošnjem letu Prostovoljno gasilsko društvo Dob praznuje 125-letnico delovanja. Ob tej častitljivi letnici bodo pripravili številne dogodke in prireditve, ki jih bodo okronali z veliko vrtno veselico in sicer v soboto, 6. junija 2015, ob 19.00 uri pod velikim šotorom pred gasilskim domom. Za dobro voljo bo poskrbel ansambel Unikat, za hrano in pijačo pa domači gasilci.

S praznovanjem bodo dobski gasilci pričeli že v torek, 2. junija 2015, ko bodo ob 19.30 uri na stanovanjsko poslovnem objektu (Trgovina Tuš, KS, Dob Pošta) prikazali gasilsko-reševalno vajo.

Posebej slavnostno bo v petek, 5. junija 2015, ob 19.00, ko bo v večnamenski dvorani Doma krajanov in gasilnem domu Dob potekala Svečana akademija ter blagoslov vozila GVM1 in novih prostorov PGD Dob.

V soboto, 6. junija 2015, ko se bo ob 14.00 na nogometnem igrišču v Dobu začelo 36. tradicionalno gasilsko tekmovanje za članice in člane pod pokroviteljstvom Krajevne skupnosti Dob in Gasilske zveze Domžale. Gasilke in gasilce bosta čakali dve preizkušnji in sicer vaja z motorno brizgalno in štafetni tek brez ovir. Razglasitev rezultatov in podelitev pokalov najboljšim ekipam bo potekala ob 19.00 uri pod velikim šotorom pred gasilskim domom v Dobu. Nato pa sledi velika vrtna veselica z ansamblom Unikat.

Praznovanje pa bodo zaključili v nedeljo, 7. junija 2015, ob 16.00 uri s slovesnim odprtjem doma krajanov Dob, v katerem se nahajajo tudi gasilski prostori. Na slovesnem odprtju bodo za kulturni program poskrbeli otroci in zaposleni Vrtca Urša, člani PGD Dob in Godba Domžale.

Gasilci PGD Dob vas vabijo, da se udeležite prireditve ob 125-letnici PGD Dob in s svojo prisotnostjo počastite njihovo minulo delo in nenehna prizadevanja za boljše ter varnejše življenje njihovih krajanov.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: PGD Dob, arhiv ansambla Unikat
Komentarji uporabnikov
Tagi