Fotografski natečaj: Podobe Velike planine

Planinsko društvo Domžale vas vabi k udeležbi na Fotografskem natečaju Podobe Velike planine. Natečaj je odprt do 31. maja 2022 z namenom, da lahko zaobjamemo planino v vseh letnih časih.

Velika planina ponuja nešteto podob. Vsakič, ko jo obiščemo, pokaže drugačen obraz. Včasih nastavi sončna pobočja, drugič skrivnostne meglice, prekrita je z gorskim cvetjem ali debelo snežno odejo, je samotna ali polna obiskovalcev.

Poiščite vaše podobe Velike planine in sodelujte v Foto natečaju.

Fotografije bo v juniju 2022 pregledala strokovna komisija. Najboljše fotografije bodo po končanem razpisu vključene v foto razstavo v Knjižnici Domžale ter foto knjigo Podobe Velike planine.

Pogoji udeležbe na Foto natečaju:

  1. Avtor lahko odda v spletno galerijo do pet fotografij posnetih na območju Velike planine.
  2. Fotografija mora biti posneta v ustrezni kakovosti (resolucije najmanj 4.500 px po daljši stranici in 300 dpi) in ob oddaji ne sme biti starejša od dveh let.
  3. Sodelujejo lahko le člani Planinskega društva Domžale, ki so starejši od 15 let.

V kolikor avtor ne bo izpolnjeval pogojev za udeležbo, fotografij ne bomo uvrstili v izbor.

Vsak avtor, ki odda fotografije in prijavnico, se strinja s pogoji razpisa in dovoli objavo fotografij v nekomercialne namene razstave in na spletnih straneh društva. S tem tudi jamči, da je delo last avtorja.

Za prijavo za udeležbo je na voljo spletni obrazec, kjer se zainteresirani člani lahko prijavijo za sodelovanje. Na posredovani mail bodo prejeli navodila, kako lahko oddajajo svoje fotografije. Oddane fotografije za izbor in avtorstvo bo ves čas natečaja javno vidno v Galeriji vsem obiskovalcem spletne strani Planinskega društva Domžale. Avtorji bodo imeli možnost, da svoje fotografije za izbor med letom tudi zamenjajo.

Nagrade:

  1. Vsi sodelujoči bodo prejeli nagradni dobropis za obisk in spanje v Domžalskem domu na Veliki planini.
  2. Izbrane fotografije bodo razstavljene v Knjižnici Domžale, kasneje pa bodo krasile prostore Domžalskega doma, našega planinskega doma na Veliki planini.
  3. Če nam bo s projektom uspelo prepričati pokrovitelje, bomo z izbranimi fotografijami izdelali tudi Fotoknjigo, ki jo bodo avtorji natisnjenih fotografij prejeli kot nagrado.

Za dodatne informacije v zvezi s Foto natečajem, urejanjem fotografij oziroma s pokroviteljstvom za Foto knjigo, nam pišite na pd.domzale@gmail.com ali pokličite na 041 731 797 (Helena).

Planinsko društvo Domžale; Foto: Planinsko društvo Domžale

 

Tagi