Festival zelišč 2023

Društvo Skrinjca lepo vabi v soboto, 25. marca 2023 med 9. in 17. uro na brezplačen izobraževalen dogodek namenjen ljubiteljem zelišč in narave. Festival zelišč 2023, ki potuje po Sloveniji in poteka na osnovi tradicije iz naših krajev, prihaja v Škofljico, natančneje v podružnično Osnovno šolo Lavrica, Kamnikarjeva ulica 6.

Glavno zelišče letošnjega festivala je rman, ki ga bo predstavila priznana zeliščarka Jožica Bajc Pivec. O samooskrbi z zelišči nam bo nova dognanja in stara znanja osvetlila Sanja Lončar. Dr. Katja Rebolj nam bo povedala več o zdravilnih plevelih.

Novost letošnjega festivala je aromaterapija, ki bo predstavila recepte za vsakodnevno uporabo doma in pokazala nekaj praktičnih izkušenj za lažje življenje. Brigita Šušteršič bo pokazala kako negovati rastline. Z nami bosta Metoda Leban Dervišević in Lucija Hudoklin, ki bosta navdušili starejše in mlade udeležence s Fraktalno risbo. Nekaj bomo povedali tudi o zeliščih kot kulturni dediščini, za katero skrbimo tudi v društvu Skrinjca. Za zaključek festivala smo pripravili strokovno okroglo mizo, kjer strokovnjaki pomagajo razvijati pozitivno okolje za ljubitelje in profesionalne zeliščarje. Prav vsem je namenjen ta dan. Vabljeni za krajši čas ali celoten dogodek.

Kulturni program nam bodo popestrili učenci Glasbene šole Lavrica, baronica in baron z dvorca Lisičje (KUD Škofljica) ter predstavniki Turističnega društva Škofljica z laneno potico in lanenimi poljubčki.

Z nami bodo tudi ponudniki kulturne dediščine in zeliščarstva, ki bodo delili bogata znanja in izkušnje. Vstopnine ni.

Veselo in živahno bo, zato se nam pridružite.

Društvo Skrinjca

Tagi