Februarske aktivnosti v Centru za mlade Domžale

Februarja bo v CZM pestro. Vadba za mlade, knjižni klub, tečaji tujih jezikov, zimska šola španščine in še kaj.

Nadaljujemo z vadbo za mlade, s pilatesom in jogo. Pilates poteka ob ponedeljkih, v kar dveh terminih, 16.15-17.15 in 17.30-18.30. Joga pa ob torkih, 17.30-18.30. Naredite nekaj zase in se nam pridružite na vadbi. Cena 10 € za 4 srečanja (za mlade do vključno 29. leta starosti).

Februarja bomo zopet jezikali! Začenjamo s tečaji tujih jezikov, začetna španščina in nizozemščina ter nadaljevalna nemščina. Prvo srečanje za nizozemščino bo v torek, 13. februarja, z začetkom ob 16.30 in bo potekala on-line (Zoom). Z začetno španščino začenjamo v sredo, 14. februarja, 16.00. Nadaljevalni tečaj nemščine bo potekal ob ponedeljkih, začnemo 12. februarja. Tečaji so namenjeni mladim, do 29. leta starosti, po ceni 45 € za 15 srečanj, skupno 30 ur.

Po dolgem času se v CZM vrača knjižni klub. Knjižni molji, prvo srečanje bo v ponedeljek, 12. februarja 2024 ob 19. uri. Srečanja bodo potekala pod vodstvom izkušene moderatorke mag. Katarine Peterc, s katero boste odkrivali različne perspektive prebranih knjig. Knjižni klub poteka v sodelovanju s Knjižnico Domžale in je namenjen mladim med 18. in 30. letom starosti.

Fotografski navdušenci, vabljeni na odprtje razstave Skriti kotički sveta. Razstavlja mlada fotografinja Anja Kosmač, članica FKVK Mavrica Radomlje. Odprtje razstave bo v četrtek, 15. februarja 2024 ob 19. uri. Fotografije bodo na ogled v prostorih CZM do 12. marca 2024.

Zimska šola španščine in španske mode – za otroke od 13. leta dalje. Spoznaj španski jezik na ustvarjalen način. Udeleženke zimske šole se bodo spoznale z osnovami španskega jezika in izdelovale različne modne dodatke. Potekala bo med 19. in 22. februarja 2024, med 15.00 in 18.00. Prispevek je 5 € na dan.

Tudi v februarju nadaljujemo s foto in ustvarjalnimi delavnicami. Fotografske delavnice bod potekale ob torkih, s spremenjeno uro 16.15-17.15. Ustvarjalne delavnice za otroke in mlade pa ob sredah.

Svetovalnica za mlade. Si v stiski? Se počutiš nelagodno? Bi se rad_a pogovorila? V CZM je na voljo brezplačna svetovalnica, ki jo vodi diplomirana psihologinja in je namenjena mladim do 30. leta. Rezervacija termina je obvezna.

Delavnica za mame najstnic: A še vem, kako biti najstnica? Delavnica bo potekala v torek, 27. februarja 2024, ob 18. uri in je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Najstništvo je obdobje, ki se ga nekateri starši lahko celo bojijo, saj prinese veliko sprememb, ne samo pri najstniku ampak tudi celi družini. Spoznali bomo kaj najstništvo pravzaprav je, kateri so ključni elementi najstništva, s katerimi izzivi se najstnice spoprijemajo in kaj izoblikuje najstnico. Izvajalki: mag. Ana Trček in mag. Anamarija Dolenc, zakonski in družinski terapevtki Študijsko-raziskovalnega centra za družino v Ljubljani. Delavnica je brezplačna.

Na vse aktivnosti in delavnice so obvezne predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali 040 255 568. Več informacij najdete na spletni strani Centra za mlade Domžale.

 

Tagi