En lep večer – akustično pod zvezdami

Poletni večer, zvezdnato nebo, dobra glasba. Vse to se nam obeta v petek, 10. junija 2022, ob 20. uri na dvorišču pred župniščem na Homcu.

En lep večer, nosi naslov dobrodelni koncert, ki bo v petek, 10. junija 2022, s pričetkom ob 20. uri potekal na dvorišču župnišča na Homcu. Vsi zbrani prostovoljni prispevki namesto vstopnic, bodo namenjeni obnovi prostorov novo nastajajočega Homškega mladinskega centra (HMC). Pred in po koncertu skupine Good Vibes v akustični izvedbi, si boste lahko ogledali prostore v nastajanju, hkrati pa boste seznanjeni z naslednjimi koraki obnove. Med koncertom bo poskrbljeno tudi za hladno pijačo, ki se jo bo dalo dobiti s prostovoljnim prispevkom.

Homški mladinski center (HMC) je projekt, ki obsega prenovo podstrešja homškega župnišča. Preurejeno bo v sodobne prostore za potrebe delovanja župnijskih skupin in dogajanja lokalne skupnosti.

Ekipa HMC nam je v zvezi s projektom povedala, da je v zadnjih letih s porastom aktivno delujočih skupin v župniji Homec prišlo do občutne prostorske stiske za normalno izvajanje vseh programov in dogajanja: “Zato smo, kot mnogi že veste, poskusili s temeljito prenovo obuditi staro mežnarijo pri cerkvi. Žal se je po posvetovanjih s strokovnjaki izkazalo, da bi bil obseg preobširen in posledično predrag. Hkrati pa se nam je po prenovi ostrešja na župnišču in spraznitvijo založenih prostorov odprl nov prostor, v katerem smo takoj zagledali potencial. Naša vizija je, da bi iz trenutno hladnega in surovega podstrešja ustvarili, lep, udoben, svetel in topel prostor, ki bo omogočal nadaljnji razvoj župnijskega in lokalnega dogajanja.”

Zaupali so nam še, da verjamejo, da bodo tudi z vašo pomočjo zmogli in da si želijo, da bi s Homškim mladinskim centrom tako mladina kot odrasli pridobili udobno in pozitivno okolje za druženje in osebno rast.

Vabljeni, da se jim v petek zvečer pridružite na poletnem večeru pod zvezdami in podprete njihov projekt.

Miha Ulčar; Foto: HMC

 

Tagi