Družinski izlet na Snežnik

Vodniški odsek Planinskega društva Domžale v nedeljo, 7. avgusta 2022, organizira izlet na Snežnik. Izlet je namenjen in prilagojen družinam z otroki.

Zbirno mestoPlaninski dom na Sviščakih, ob 9.00. 

Vožnja z lastnimi osebnimi vozili. Iz Domžal je vožnje cca 2 uri.

Opis: Snežnik je najvišja gora izven alpskega prostora v Sloveniji. Tega Notranjsko-Primorskega velikana se vidi iz večjega dela razglednikov osrednje in severne Slovenije. In tudi sam ponuja izjemne razglede. Najprej na širne gozdnate preproge snežniške planote in širše Notranjske. Potem pa do najvišjih slovenskih vrhov in na drugi strani čez mejo, v Istro in Gorski Kotar.

Močno gozdnata pokrajina in zmerna nadmorska višina nam bosta prečistili pljuča in kljub letošnji poletni vročini nudila še primerno temperaturo za hojo.

Vseeno za odhod ne bomo preveč čakali in bo zbor že ob 9.00 na Sviščakih. Predvsem za še pravočasno popoldansko vrnitev proti Domžalam pred morebitnimi kolonami z morske strani.

Snežnik je sicer tudi točka na Slovenski planinski poti.

Povratek: v popoldanskih urah.

Težavnost: Pot je lahka, zgornji del je nekoliko bolj strm in kamnit, a nezahteven.

Za vzpon je uradna časovnica 2 uri, z otroki bomo hodili nekoliko dlje. Premagati bo potrebno približno 600 m višinske razlike. Povratek bo po isti poti.

Izlet je primeren za družine z otroki, ki že premorejo večurne hoje.

Oprema: udobni pohodni čevlji (priporočamo gojzarje, lahko so tudi nizki pohodni čevlji z močnim podplatom), primerno velik nahrbtnik, udobna pohodna oblačila (več slojev za lažje uravnavanje temperature), zaščitna oprema proti morebitnemu soncu ali mrazu/vetru.

Prehrana: Koča ponuja pijačo in osnovno toplo prehrano. Vseeno vzemite primerno količino pijače in prigrizkov za med hojo, po želji pa svojo malico.

Topli obrok je možno pojesti tudi na izhodišču, na Sviščakih.

Cena: Prijavnine ni, vožnjo si uredi vsaka družina oz. udeleženci po svoje.

Prijave: na e-naslov dusan.prasnikar@gmail.com ali na mobilni telefon 031 694 134, do sobote, 6. avgusta 2022 do 18. ure. Na ta kontakta dobite tudi vsa dodatna pojasnila.

Vodja: Dušan Prašnikar, vodnik Planinske zveze Slovenije.

Vabljeni mali in veliki!

Luka Skočir, načelnik vodniškega odseka Planinskega društva Domžale

 

Tagi