Dobrodelni glasbeni večer v Šmarci

Leto 2023, ki so ga zaznamovale katastrofalne avgustovske poplave, se počasi približuje koncu. Domača glasbena zasedba The Eccentrics pa bi tudi tokrat rada podala kamenček k mozaiku humanitarnosti. Zato ob svojem 9. letu amaterskega glasbenega ustvarjanja prireja dobrodelni glasbeni večer, ki bo v soboto, 16. decembra 2023, ob 19. uri potekal v dvorani Kulturnega doma v Šmarci.

Na odru se jim bodo pridružili KPZ Šutna Kamnik, Lea Koban in Samanta Zakoč. Skozi glasbeni večer, bosta obiskovalce popeljala prav posebna voditelja, Ana Ravlič in Anže Zorman, ki še kako dobro vesta, kaj pomeni dobrodelnost, saj sta jo bila tudi sama že deležna. To sta mladostnika, ki svoj večji del dneva preživita v električnih invalidskih vozičkih.

Obiskovalci si bodo svoj sedež zagotovili s prostovoljnim prispevkom, zbrana sredstva pa bodo namenili Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. V tej organizaciji so priskočili na pomoč prizadetim prebivalcem Šmarce in okolice ob avgustovskih poplavah.

Organizator dobrodelnega koncerta, Simon Zorman, je v zvezi z letošnjo dobrodelno gesto povedal: “Ob avgustovskih poplavah, smo doma utrpeli veliko škode in takrat so nam na pomoč priskočili številni dobri ljudje. Vodna ujma nam je uničila invalidsko dvigalo in kombi, ki je bil predelan z prevoz invalidnega sina na električnem invalidskem vozičku. Zato smo se odločili, da bomo sedaj tudi mi pomagali drugim, kot to drugače delamo že devet let. Skupina The Eccentrics je nekaj posebnega, saj ima v svojih vrstah dva člana s posebnimi potrebami in še kako dobro vedo, kaj pomeni biti dobrodelen in kaj pomeni vsak evro, ki je doniran v dober namen.”

Častni pokrovitelj dobrodelnega koncerta je kamniški župan Matej Slapar, ki jih že ves čas podpira pri njihovem dobrodelnem udejstvovanju, kar jih izredno veseli.

Vsi nastopajoči si želijo, da bi se dobrodelnega koncerta udeležilo čim več obiskovalcev, da bi skupaj z njimi leto zaključili humanitarno. Zato vas prisrčno vabijo, da se jim v soboto, 16. decembra 2023, ob 19. uri pridružite v Kulturnem domu v Šmarci. Obenem pa vsem želijo mirne in čarobne božične praznike in vse dobro v letu 2024.

Miha Ulčar; Foto: The Eccentrics

Tagi