Dob letos praznuje 800 letnico prve omembe kraja

Tako daleč nazaj, leta 1223, se je pričela pisati zgodba o prelepem kraju, ko je bil Dob prvič omenjen in zapisan. V Krajevni skupnosti Dob so se odločili, da bo tako veličastna obletnica letos tudi njihov krajevni praznik.

V sklopu praznovanja 800-letnice prve omembe kraja Dob, bodo potekale številne prireditve v počastitev krajevnega praznika.

  • Slavnostna akademija ob 800-letnici Doba bo v četrtek, 1. junija 2023 ob 18. uri v prostorih dvorane novega Gasilnega doma, Ul. 7. avgusta 16, Dob (lokacija vrtec Pikapolonica).

S praznovanjem obletnice 800 let Doba nadaljujejo, 2. junija 2023, ko bo med 17.30 in 21.30 vzpostavljena tudi popolna zapora Ulice 7. avgusta 16, za izvedbo povorke.

Krajevna skupnost Dob je v sodelovanju z društvi KS Dob, OS Dob, župnijo Dob in posamezniki pripravila zanimiv program, kjer se bodo družili in se spominjali mejnikov iz preteklosti. Na ta dan si rezervirajte čas in se udeležite praznovanja in programa, ki se bo pričel ob 18: uri s povorko izpred cerkve Sv. Martina do gasilnega doma Dob. Na povorki bodo sodelovali: Godba Domžale, Mažoretke Domžale (nastopajoče mažoretke iz KS Dob in Krtina) ter društva, ki delujejo v tej krajevni skupnosti.

Po povorki se bodo zbrali v pokritem šotoru na travniku pred gasilnim domom v Dobu, kjer bodo sledili nastopi pevskih zborov ter predstavitve kraja Dob skozi čas in oči osnovnošolcev OS Dob, predsednika KS Dob Marijana Smolnikarja in Blaža Otrina. Nikakor ne boste prikrajšani za glasbene nastope. Zapeli bodo: Pevski zbor Rožmarin Pevski zbor Turnše Češenik Duo Uroš in Tjaša Seveda sledi tudi pogostitev. V Krajevni skupnosti Dob se veselijo srečanja z vami.

  • Sledi gasilska veselica Prostovoljnega gasilskega društva Dob, za izvedbo katere bo prav tako vzpostavljena popolna zapora ceste, ki bo 3. junija 2023, med 19. in 1. uro naslednjega dne (4. junija 2023). Kraj prireditve je dvorišče in travnik pred gasilskim domom na Ulici 7. avgusta 16, 1233 Dob.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

 

Tagi