Dihamo z naravo odslej ob 19. uri

Brezplačna popoldanska aktivnost humanitarnega društva Šola zdravja “Dihamo z naravo” je v treh tednih na 17 lokacijah po vsej Sloveniji nagovorila in združila že več kot 200 različnih udeležencev vseh generacij. S prihodnjim tednom se bo aktivnost, ki jo sofinancira Ministrstvo za zdravje, začenjala ob 19. uri (doslej ob 17.30).

»S počitnicami prihaja tudi nova ura za našo popoldansko aktivnost Dihamo z naravo. Od prihodnjega tedna se bomo tako na izbranih lokacijah po vsej Sloveniji srečevalo med 19. in 20.30 uro. Vzemite si čas zase in se nam pridružite,« pravi vodja projekta in podpredsednica Društva Šola zdravja Bernardka Krnc.

Na vseh 17 lokacijah – ob ponedeljkih v Domžalah, Ljubljani (Šiška in Rudnik), na Ptuju, ob torkih v Črnomlju, Kamniku, Mariboru (pod Kalvarijo), v Ljubljani (Brod), ob sredah v Kranju, Novem mestu in Mariboru (Betnava), ob četrtkih v Ljubljani (Polje), Medvodah, Metliki in Dobrovi – Polhovem Gradcu, ob petkih v Šempetru pri Gorici in ob sobotah v Novi Gorici – se bodo tako udeleženci od ponedeljka dalje ob 19. uri napotili na sprehod do mirnega kotička v naravi, kjer bodo izvajali sprostitvene dihalne in gibalne vaje ter meditacijo s poudarkom na programih čuječnosti.

Društvo Šola zdravja pri izvedbi delavnic sodeluje tudi z zdravstvenimi domovi in centri za krepitev zdravja ter ostalimi humanitarnimi društvi po vsej Sloveniji, saj si želi, da bi popoldanska aktivnost dosegla čim širši krog ljudi, ki predvsem v urbanih mestnih središčih iščejo priložnost za čas zase in trenutek miru.

Društvo Šola zdravja, ki ima skoraj 5.000 članov, sicer že 13 let skrbi za zdravstveno preventivo, člani pa vsako jutro v vseh vremenskih razmerah telovadijo po metodi 1000 gibov na več kot 230 lokacijah po Sloveniji. Jutranja srečanja so nadgradili z brezplačno popoldansko aktivnostjo Dihamo z naravo.

Društvo Šola zdravja; Foto: Andraž Purger, Eva Jeza

Tagi