Danes in jutri lahko zapade tudi več kot pol metra snega

Z mesecem februarjem v naše kraje prihaja tista prava zima in z njo tudi sneženje. Čeprav smo imeli že na začetku zime, novembra lani, nekaj sneženih dni, pa bo v prihodnjih dneh vremensko dogajanje izjemno pestro.

Vremenoslovci napovedujejo, da naj bi v petek in soboto, v osrednji Sloveniji zapadlo nekje do 30 cm snega, medtem ko za določene predele in področja gorenjske, napovedujejo celo od 50 do 90 cm novozapadlega snega.

Napoved Agencije Republike Slovenije za Okolje – ARSO (četrtek, 1.2.2018 ob 18h):

NAPOVED ZA SLOVENIJO
Ponoči bo oblačno, padavine se bodo okrepile in razširile nad večji del države. Meja sneženja se bo proti jutru na severu Slovenije že spustila do nižin. Jutranje temperature bodo večinoma od 0 do 5 °C.

V petek bo oblačno, meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije dopoldne od severa postopno spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem sprva večinoma šibka burja, ki se bo v noči na soboto okrepila. Temperature bodo okoli 0, le na Primorskem od 6 do 9 °C.

OPOZORILO
V petek sredi dneva in popoldne pričakujemo v notranjosti Slovenije močnejše sneženje. Sneg bo moker in lahko povzroča težave predvsem v prometu. Povečala se bo tudi nevarnost snežnih plazov.

OBETI
V soboto bo sprva oblačno, sneženje bo čez dan postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela.

V nedeljo bo precej jasno, predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno zmerno oblačno.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo.

Tagi