Dan slovenskih planincev in dan kamniških planin 2022 v Kamniški Bistrici

V soboto, 11. junija 2022, bo v Kamniški Bistrici v počastitev Dneva slovenskih planincev in Dneva kamniških planin potekalo pestro dogajanje z doživetjem za mlade planince, družine in odrasle. Organizirani bodo različni vodeni planinski in turnokolesarski izleti, plezanje na plezalnem stolpu, predstavitev gorskega reševanja, osrednjo prireditev pa bo popestril sprevod praporščakov planinskih društev.

Program dogajanja

od 8.30 – Planinski pohodi in turnokolesarski izleti z različnih izhodišč iz Kamniške Bistrice
10.00 – Doživetja za mlade planince, družine in odrasle (ustvarjalne delavnice, plezanje, predstavitev gorskega reševanja in jamarstva, festival pitne vode, risanje markacij, predstavitev e-koles …)
12.30 – Zbor praporščakov planinskih društev
14.00 – Osrednja prireditev s sprevodom društvenih praporščakov
15.15 – Planinska zabava z narodno-zabavnim ansamblom

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu.

Prijava na planinske pohode in turnokolesarske izlete

Vse načrtovane planinske pohode in turnokolesarske izlete si lahko ogledate tukaj. Ne pozabite, da je potrebna prijava na vodniski.odsek@pdkamnik.si. Udeležba na vodenih izletih in delavnicah je brezplačna, razen uporabe nihalke na Veliko planino, kjer se udeležencem prizna 30% popust pri nakupu vozovnice. Poti so nezahtevne in označene.

Kako v Kamniško Bistrico v času prireditve?

Dostop do Kamniške Bistrice bo mogoč z osebnimi avtomobili in avtobusi planinskih društev, na izhodiščih izletov in v bližini prizorišča bodo urejena parkirišča. Prireditveni prostor bo na piknik prostoru Pri Jurju, kjer bo na voljo hrana in pijača. Cena planinske malice je 6 evrov.

Karin Božič Zupančič; Foto: arhiv PD Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi