Dan odprtih vrat PGD Homec

Gasilci PGD Homec bodo v soboto, 8. oktobra 2022, na široko odprli svoja vrata, saj bodo imeli dan odprtih vrat, v okviru katerega pripravljajo številne aktivnosti namenjene otrokom in staršem ter vsem, ki bi se radi pobližje spoznali z gasilstvom.

Mesec oktober je tradicionalno tudi mesec požarne varnosti, v okviru katerega gasilska društva širom po Sloveniji pripravljajo razne aktivnosti, s katerimi želijo gasilsko dejavnost približati čim širši javnosti. Vsako leto dan odprtih vrat organizirajo tudi homški gasilci, ki vedno poskrbijo za pester in zanimiv program.

Letos bodo v okviru dneva odprtih vrat obiskovalcem prikazali gasilsko dejavnost, opremo in vozila, poudarek pa bo tudi na preventivni dejavnosti ter predstaviti prve pomoči. Otroci se bodo lahko preizkusili v spretnostni igri ter se zabavali na napihljivem gradu. Seveda pa ne bo manjkalo sladkih dobrot, za kar bodo poskrbele članice društva, dišalo pa bo tudi po pečenem kostanju. Vsi tisti, ki si bodo želeli tudi sami postati prostovoljni gasilci in se aktivno udejstvovati v homškem gasilskem društvu, pa bodo imeli možnost vpisa v društvo.

Homške gasilke in gasilci vas v soboto, 8. oktobra 2022, lepo vabijo, da se jim pridružite na dnevu odprtih vrat, ki bo pred gasilskim domom na Homcu potekal med 9. in 13. uro.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca, PGD Homec

Tagi