CODA EXPRES v Poletnem gledališču Studenec z melodijami, ki so se za vedno naselile v naša srca

Gostje koncerta: Oto Pestner, Tolkalna skupina Stop in smučarski skakalec Peter Prevc

Dogajanje v Poletnem gledališču Studenec je že v polnem razmahu, saj ne mine vikend, da se na odru pod zvezdami ne bi odvila kakšna prireditev v okviru 14. Kulturnega poletnega festival Studenec 2014.

Minulo soboto so dokaj hladno ozračje segreli Prifarski muzikantje, ta petek, 20. junija 2014, pa na oder pod zvezdami prihaja skupina CODA EXPRES, ki v letošnjem letu praznuje deseto obletnico delovanja. Za to priložnost so pripravili izbor tistih melodij, ki so se za vedno naselile v naša srca. Glasbeni večer bosta popestrila Oto Pestner in Tolkalna skupina Stop. Gost večera pa bo smučarski skakalec Peter Prevc.

CODA EXPRES
Skupina CODA EXPRES je bila sestavljena leta 1994 na pobudo Igorja Korošca, glasbenika in producenta, direktorja Glasbenega ateljeja CODA d.o.o. Celje. V želji, da bi lahko kvalitetno izvajal širok repertoar domače in svetovne glasbe, je k sodelovanju povabil prijatelje, multiinstrumentaliste z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, pa tudi nekaj mlajših, nadarjenih glasbenikov. Tako je nastal »stroj« za glasbeno popotovanje skozi prostor in čas. Pisana druščina, v kateri se prepletajo izkušnje, mladost in ljubezen do glasbe, vsako leto pripravi poseben program za svoje poslušalce.

V preteklih letih smo že lahko prisluhnili izboru svetovnih uspešnic, slovenski popevki, večeru evropske zabavne glasbe, skladbam na besedila Dušana Velkaverha in avtorskim skladbam Igorja Korošca. Letos so ob praznovanju desete obletnice delovanja pripravili izbor tistih melodij, ki so se za vedno naselile v naša srca. Omeniti moramo še pester program plesne glasbe, starogradskih melodij in narodnozabavnih viž.

Oto Pestner
Oto Pestner je legenda slovenske zabavne glasbe, vrhunski in edinstveni vokalist. Ob 45. obletnici njegovega glasbenega delovanja je izšla prva pevčeva biografija. V vseh teh letih je Oto Pestner posnel več kot 40 zgoščenk.

Tolkalna skupina Stop
Skupina SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT (krajše SToP) deluje od leta 1999. Tolkalce je združila želja po komornem muziciranju, izvajanju kakovostnih skladb ter raziskovanju novih zvokov tolkal. Tako na zanimivih, predvsem pa ritmičnih koncertih predstavljajo celo paleto klasičnih, etnoloških in drugih tolkal (kar lahko pomeni tudi kuhalnice, posode, igrače, avtomobilske zavore, cevi, žoge, žeblje, kladiva, sode, piščalke, raglje …).

Z olimpijskim podprvakom v smučarskih skokih Petrom Prevcem se bo pogovarjala radijska voditeljica in novinarka Monika Tavčar.

Rezervacije kart

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv CODA EKSPRES, arhiv Ota Pestnerja, arhiv Tolkalne skupine Stop
Komentarji uporabnikov
Tagi