Čas je za akcijo sterilizacij mačk

V Zavodu Naš Kuža se zavedajo, da je populacija mačk ogromna in da za njih ni dovolj domov. Veliko brezdomnih mačk konča pod kolesi avtomobilov, nekatere pa lačne in žejne počasi in mučno umirajo zaradi bolezni in hujših poškodb. K reševanju te problematike veliko lahko naredimo že s samo eno sterilizacijo.

“Zavedamo se dejstva, da je marsikomu sterilizacija predraga. Stroški vsega, tudi veterinarskih posegov letijo v nebo. Cena sterelizacij muc sega od 80 evrov dalje, kar je za marsikoga znesek, ki ga težko pokrije. Zato smo se odločili, da z večjim delom sredstev iz Ginove dražbe, pripomoremo k čim večjemu številu sterilizacij muc,” so pojasnili v Zavodu Naš Kuža.

Pri tem jim je nasproti stopila tudi Veterinarska Ambulanta Noe iz Domžal, ki je ponudila popust. Tako lastnik za sterilizacijo mačke plača 35 evrov, enako vsoto pa krije Zavod Naš Kuža. Torej, je čas za akcijo sterilizacij mačk. Na voljo je 45 sofinanciranih sterilizacij.

Vsi, ki bi želeli sterilizirati mačko, posamezniki, društva/zavodi, se Zavodu Naš Kuža javite na mail: zavod.naskuza@gmail.com.

Miha Ulčar; Foto: Zavod Naš Kuža

 

Tagi