Brezplačno predavanje o pravilni rabi avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED)

Vabljeni na brezplačno predavanje (ob dveh različnih terminih) o pravilni rabi avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED). Brezplačno predavanje je omogočil Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Domžale.

Predaval bo dr. Matic Juhant – prikazal bo temeljne postopke oživljanja na lutki in uporabo defibrilatorja. Slušatelji bodo imeli možnost to tudi sami preizkusiti.

Predavanji bosta v sejni sobi na Kopališki 4, Domžale (ZŠRD):

  • 11. marca 2024 ob 18.00 uri in
  • 15. marca 2024 ob 17.00 uri.

Na predavanje se je potrebno predhodno prijaviti preko elektronske pošte: info@sport-domzale.si do 8. marca 2024. Na vsako predavanje se lahko prijavi do 20 udeležencev. Ob prijavi napišite vaše ime, klub/društvo in termin, na katerega se prijavljate.

Vabljeni vsi, predvsem pa uporabniki športnih površin, kjer so defibrilatorji nameščeni (trenerji, klubsko/društveno osebje, športniki).

Zavod za šport in rekreacijo Domžale je namestil štiri nove defibrilatorje v neposredni bližini športnih igrišč in sicer:

  • Športna dvorana Domžale – pri glavnem vhodu,
  • Športni park Domžale – Recepcija Krpan pub – teniška dvorana,
  • Športni park Ihan,
  • Športni park Vir.

Defibrilatorji so za prvo in hitro pomoč namenjeni vsakomur, še posebej pa želimo, da o lokaciji štirih novih defibrilatorjih izvejo vsi, ki uporabljajo športne terene.

Z uporabo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED) lahko rešimo življenje pri srčnem zastoju ali aritmiji. Statistika preživetja zunaj bolnišničnih srčnih zastojev je komajda 10%, zato morajo biti defibrilatorji dostopni in prav je, da športniki in vsi uporabniki športnih terenov (površin, igrišč), ki jih upravlja ZŠRD vedo, kjer so nameščeni.

Veseli bomo, če nikoli ne bomo imeli priložnosti defibrilator uporabiti …
…, če pa pride pri kom do srčne težave, bomo neskončno srečni, saj lahko rešimo življenje.

Avtor: ZŠRD; Foto: ZŠRD

 

Tagi