Božična smrečica, darilo gozda iz Term Snovik

V Termah Snovik pri svojem delovanju veliko pozornost posvečajo odgovornemu ravnanju z okoljem, v katerem delujejo in ga tudi aktivno sooblikujejo. Tudi v letošnjem letu se zato pridružujejo akciji »Darila gozda vašemu domu« Zavoda za gozdove Slovenije, ki pridobivanje okrasnih drevesc iz slovenskih gozdov usmerja na način, ki je prijazen do gozda in narave.

Smrečico iz lastniškega gozda Term lahko že naročite in se dogovoriti za prevzem. Vsi vaši prostovoljni prispevki, zbrani za podarjene smrečice, bodo v celoti namenjeni za dobrodelni namen. Zbrani prostovoljni prispevki bodo tudi v letošnjem letu podarjeni Mitju Zabavniku iz Šmartnega pri Kamniku. Namenjeni bodo za njegovo nadaljnjo rehabilitacijo po srčnem zastoju.

Domača okrasna drevesca so pridelana na način, ki najmanj škoduje našemu naravnemu okolju, upoštevajoč način pridelave ter prevoz na tržišče, saj imajo nizek ogljični odtis. Okrasna drevesca, ki so posekana v skladu z usmeritvami Zavoda za gozdove, so pridobljena brez škode za gozd.

Praznične smrečice letos nosijo rozasto nalepko, na kateri je med drugim navedeno tudi gozdnogospodarsko območje, v katerem je bilo drevesce pridobljeno. Okrasna drevesca iz gozdov lahko pridobivajo le lastniki gozdov.

Ker so božični prazniki že pred vrati, jih napolnite z upanjem in dobrimi mislimi. Pričarajte si praznično vzdušje z izbrano okrasno smrečico iz gozda, s prostovoljnim prispevkom za smrečico pa delite upanje tudi za druge.

Za okrasno praznično smrečico se dogovorite na telefonski številki recepcije 01 83 44 100 ali osebno na recepciji. Smrečice bodo na voljo od 15. do 20. decembra v termah.

Velja tudi priporočilo, da smrečico postavite v stojalo z vodo, tako boste dlje časa uživali v darilu gozda na vašem domu.

Petra Petravič; Foto: Terme Snovik

Tagi