Bossa de Novo v Hiši Kavarna

Lepo vabljeni v sredo, 26. aprila 2023 ob 19. 30 uri v priljubljeno Hišo Kavarna v Dob pri Domžalah na butični koncert jazz skupine Bossa de Novo.

Slovenska glasbena jazz skupina Bossa de Novo, ki se že več kot dvajset let poglobljeno ukvarja z brazilsko glasbo vas bo popeljali v ritme glasbe začetka 20. stoletja. Bossa de Novo je edina slovenska zasedba, ki se ukvarja z brazilskimi glasbenimi izrazi. Njihove skladbe zvenijo tako daleč, kot tudi zelo blizu. So tuje in domače. Skrbno narejene iz brazilskih harmonij, slovenskega domotožja in starih slovanskih glasov.

V Hiši Kavarna vas v sredo zvečer čaka zanimiv in raznovrsten miks nesmrtnih skladb iz zakladnice brazilske, italijanske, angleške, bosanske in slovenske glasbe. Konec leta 2021 so izdali svoj peti album z naslovom Twist, na katerega so uvrstili 13 zelo različnih skladb, nekaj iz izročila brazilske glasbene tradicije, nekaj prepesnitev in eno avtorsko, ki je sočasno tudi naslovna pesem albuma – Twist.

Lepo vabljeni na butični koncert jazz skupine Bossa de Novo v sredo, 26. aprila 2023 ob 19. 30 uri v priljubljeno Hišo Kavarna v Dob pri Domžalah.

Petra Petravič; Foto: Hiša Kavarna

 

Tagi