20. taborjenje v Turnšah: Pravljična 20

Turistično rekreativno društvo Turnše – Češenik bo že 20. zapored organiziralo taborjenje za otroke. Letos bodo okroglo obletnico proslavili v družbi pravljičnih junakov, ki jih bodo spremljali preko vseh 4 dni taborjenja.

Na obrobju vasice Turnše, kjer ima Turistično rekreativno društvo Turnše Češenik urejen prijeten prostor za druženje članov, bo od sobote, 25. junija 2016, do torka, 28. junija 2016, odmeval otroški smeh in veselje. Odvijalo se bo tradicionalno taborjenje za vse otroke od 4 do 15 let, ki bi radi začetek šolskih počitnic preživeli v naravi.

Kot pravi taborniki se bodo preko 4 dni priučili nekaj taborniških veščin (postavljali in kurili ognje, se naučili uporabljati šotorko za vse priložnosti, se orientirali na lovu za zakladom…), čofotali v bazenu, se spuščali po vodni drči, se s kanuji zapeljali po bajerju, prebudili ustvarjalno žilico na ustvarjalnih delavnicah, spoznali konjička in se zavihteli v sedlo… Ob vseh dogodivščinah se starejši taborniki podajo še na bivak, kjer bodo 1 dan preživeli noč na prostem in tako preizkusili svoje taborniške veščine v kuhanju, postavljanju kurišča in seveda postavljanju strehe nad glavo. Vse dni taborjenja bodo otroci dobro jedli in pili, ob večerih pa se bodo zabavali pri tabornem ognju. Vsega nam mladi člani TRD TČ, ki taborjenje pripravljajo, niso zaupali, smo pa v uredništvu izvedeli, da bo program zares pester in vreden udeležbe.

Da pa ne bodo uživali samo otroci, so se v društvu odločili, da organizirajo tudi družaben večer za vse starše, dedke, babice, tete, strice in vse, ki si želijo zabavati v njihovi družbi. Vabijo Vas, da se jim pridružite prvi dan taborjenja (sobota, 25. junija 2016 ob 21h). Udeležba je brezplačna, s seboj morate menda prinesti le dobro voljo.

Če smo Vas v tem članku navdušili in bi tudi vi postali tabornik za 4 dni brž odklikajte na njihovo spletno stran: http://www.srce-me-povezuje.si/trd-turnse-cesenik/ ali pa facebook: https://www.facebook.com/trdtc/.

Prijave so odprte vse do 12. junija 2016.

Avtor: TRD Turnše-Češenik
Komentarji uporabnikov
Tagi