10. Piškotkov piknik BO!

V četrtek, 26. maja 2016, se bo med 16:30 in 19:30 uro v Češminovem parku že tradicionalno deseto leto zapored odvil Piškotkov piknik. Le tega organizira Plesna šola Miki s pomočjo še nekaterih drugih športnih in kulturnih društev ter podjetij. Namenjen pa predvsem otrokom in njihovim spremljevalcem. Prireditev bi morala biti že prejšnji teden, pa jo je na žalost odplaknil dež. Za tokratni četrtek pa je napovedano več kot sončo vreme. Se pravi, idealno za Piškotkov piknik.

Pa da najprej razčistimo, zakaj se temu pikniku reče ravno Piškotkov piknik? Namesto vstopnice mora namreč vsak obiskovalec prinesti 2 piškota. Ti piškoti so se skozi celotno prireditev zbirajo na stojnici Plesne šole Miki v ogromni košari, med prireditvijo pa se jih razdeli med obiskovalce. Celoten piknik je poteka kot lov na zaklad. Vsak otrok namreč ob prihodu v Češminov park prejme poseben zemljevid s kontrolnimi točkami. Kontrolne točke sestavljajo podjetja in društva iz okolice, pri vsakem bodo morali otroci opraviti posebno nalogo. Tako bodo npr. streljali z lokom, igrali ameriški nogomet, iskali začimbe, slikali na obraz in še ogromno drugih aktivnosti. Če bodo nalogo na posamezni točki opravili, prejmejo štampiljko na svoj zemljevid. Z vsemi zbranimi štampiljkami bodo nato prav poseben zaklad generalnega sponzorja piknika, letos je to družba Helios. 

Piškotkov piknik pa se je letos pridružil v sodelovanju z Nizozemskim veleposlaništvom tudi Festivalu kolesarjenja. Okoli 17:00 nas bo obiskal namestnik nizozemskega veleposlanika Paul van Oostveen. Veseli bomo, če se na piknik tudi vi pripeljete s kolesi, namreč prvih 100 kolesarjev, ki bo prevozilo kolesarski poligon, bo prejelo tudi darilce nizozemskega veleposlaništva. Sledilo bo, kot se za plesno šolo spodobi, tudi nekaj plesnih nastopov. Skupaj bodo še zadnjič nastopili vsi vrtčevski plesalci Plesne šole Miki, pridružili pa se jim bodo tudi malo starejši, ki že trdo trenirajo za tekmovanja.

Zabavali se boste lahko tudi odrasli, za vas smo pripravili DARILO-LOV z bogatimi nagradami naših sponzorjev. Naj vam namignemo, da se bo nekomu izmed vas nasmehnila sreča za glavno nagrado – najem apartmaja za 4 osebe v Vili Silva Marija Pišece. Kupili pa si boste lahko tudi sladoled, kokice in si privoščili kavico.

Naj vas opomnimo, da v Češminovem parku avtomobilov ni mogoče parkirati. Parkirate lahko v garažni hiši, pri Vele Domžale ali Lidlu in se sprehodite oz. pripeljete s kolesom do parka.
Se vidimo, kajne?

Avtor: Tjaša Derstvenšek (PŠ MIKI)
Tagi