Obrtna zbornica Domžale v družbi občank in občanov praznovala 40 let

Te dni so Domžale v znamenju praznovanja 40-letnice Območne obrtno-podjetniške zbornice Domžale, stanovske organizacije obrtnikov in podjetnikov, ki opravljajo obrtne in obrti podobne dejavnosti ter rokodelske dejavnosti, ki združuje podjetnike petih občin; poleg Domžal še Trzin, Mengeš, Moravče in Lukovico. Praznovanje se je začelo v sredo, 12. junija, s Slavnostno akademijo v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale, na kateri so se sprehodili skozi štiri desetletja delovanja, najbolj zaslužnim obrtnikom in podjetnikom pa so podelili priznanja, nadaljevalo pa v soboto, 15. junija, na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici, kjer je potekala prireditev, ki je bilo namenjena vsem željnim zabave in dobre družbe.

Obiskovalci so na praznovanju Obrtne zbornice Domžale, ki je potekalo na večnamenski ploščadi pri domžalski tržnici, lahko spoznali obrtnike in druge podjetnike ter njihovo ponudbo, svojo srečo so lahko preizkusili na kolesu sreče, ki je obetala vrsto zanimivih nagrad. Vsak obiskovalec, ki je izpolnil nagradni kupon z nagradnim vprašanjem, ki ga je izpolnil na stojnici Obrtne zbornice Domžale, je prejel kupon za brezplačno hrano in pijačo, sodeloval pa je tudi v nagradni igri, v kateri je bila glavna nagrada polet z jadralnim letalom.

Ob našem prihodu na kraj, prireditev smo obiskali na začetku, se je prireditveni prostor že začel polniti s prvimi obiskovalci, ki so s svojo udeležbo počastili jubilej domžalske obrtne zbornice. Ob druženju, nagradni igri, kolesu sreče ter predstavitvi obrtnikov in podjetnikov, so lahko prisluhnili tudi glasbi, za kar sta poskrbela Godba Domžale in Prijatelji Dixielanda. Prireditev je povezoval Toni Cahunek.

Obrt in podjetništvo sta imela in imata še danes v Domžalah posebno mesto. Tega ne vemo samo v Domžalah in v Sloveniji, temveč tudi po vsej naši nekdanji skupni državi, saj če sta kje, sta obrt in podjetništvo že od nekdaj doma v Domžalah. Obrtna zbornica Domžale je bila ustanovljena 27. junija 1979, trenutno je vanjo vključenih 590 članov. Njena glavna naloga je zastopanje interese članov, hkrati pa jim tudi svetuje glede različnih vprašanj, s katerimi se soočajo pri poslovanju, jih seznanja z aktualnimi informacijami ter organizira za njih srečanja, izobraževanja in podobne dogodke.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi