Obnova ceste Rova – Dolenje

Obstoječa cesta med naselji Rova in Dolenje je v slabem stanju, zato na Občini Domžale načrtujejo rekonstrukcijo tega dela cestišča skladno z izdelano projektno dokumentacijo ter razpoložljivimi proračunskimi sredstvi. Dela na tej cesti se bodo predvidoma pričela 2. marca 2020.

Na Občini Domžale so nam v zvezi z investicijo povedali, da gre za rekonstrukcijo ceste v dolžini slabega kilometra. Rekonstrukcija predvideva razširitev obstoječega vozišča za približno pol metra ter ureditev odvodnjavanja. “Razširitev ceste pomeni poseg v privatna zemljišča, zato smo že v prejšnjem letu in začetku letošnjega leta, pridobili večino dovoljenj za poseg in ureditev razširjenega cestišča. V kolikor manjkajočih dovoljenj do pričetka gradnje ne bomo uspeli pridobiti, se bo rekonstrukcija ceste izvedla v manjšem odseku,” so povedali na Občini Domžale.

Na javnem razpisu je bil izbran izvajalec STRABAG d.o.o., ki je ponudil cenovno najugodnejšo ponudbo za omenjena dela v višini 210.058,26 evrov z DDV. Z deli bodo predvidoma pričeli 2. marca 2020.

Miha Ulčar; Foto: splet

 

Tagi