Občina Domžale v Berlinu prejela bronasto priznanje za odličnost v promociji turizma

Občina Domžale je prejela bronasto priznanje The Golden City Gate, ki jih že 20. leto podeljujejo za odličnost na področju promocijsko-komunikacijskih orodij v turizmu. Bronasto priznanje je prejelo prijavljeno delo The Place of Cheerful People v kategoriji City in sicer za turistično-predstavitveni film o občini Domžale. Razglasitev nagrad bi morala potekati v okviru svetovne turistične borze ITB Berlin, zaradi odpovedi borze pa so bili prejemniki nagrad objavljeni na spletni strani The Golden City Gate.

Bronasto priznanje The Place of Cheerful People v kategoriji City in sicer za odličnost v promociji turizma, je že tretja mednarodna nagrada, ki jo je turistično-predstavitveni film o občini Domžale prejel na mednarodnih festivalih. Septembra lani je na 11. mednarodnem turističnem festivalu Silafest v Srbiji prejel nagrado “The Blue Danube” za najboljši kulturno-turistični film, oktobra pa je prejel še posebno nagrado žirije na mednarodnem turističnem festivalu v Zagrebu – Zagreb Tourfilm Festival.

V Slovenijo so šle še tri nagrade v okviru tega uglednega tekmovanja v Berlinu in sicer je Slovenska turistična organizacija (STO) prejela dve srebrni in eno bronasto priznanje The Golden City Gate: srebrno priznanje za publikacijo Taste Slovenia v kategoriji print advertising, srebrno priznanje za Instagram profil Feelslovenia v kategoriji online in bronasto priznanje za promocijski film Slovenia Green. The story of green Slovenia v kategoriji eco tourism.

To je velik uspeh za promocijo slovenskega turizma, saj je bilo v 18ih kategorijah prijavljenih kar 78 del iz 27 držav. Nagrade strokovne komisije The Golden City Gate z ene najpomembnejših globalnih turističnih borz ITB Berlin so dodatna potrditev, da je Slovenija ena od vodilnih destinacij na področju razvoja trajnostnega turizma in njegove promocije.

“Zelo smo veseli nagrade. To je že tretja nagrada na mednarodnih festivalih, kar dokazuje, da je film posnet kvalitetno in da s svojo vsebino res na pravi način prikazuje življenje v naši občini. Veseli me, da je vse to prepoznala tudi žirija na berlinskem festivalu The Golden City Gate,” nam je po razglasitvi rezultatov povedala podžupanja mag. Renata Kosec.

Mira Bečan, vodja Službe za turizem Občine Domžale je dejala, da so izredno veseli nagrade in da je to zelo dobra promocija za občino Domžale. So pa letos po njenih besedah film nekoliko dopolnili in sicer so dodali nekaj kadrov z lanskoletnega decembrskega Čarobnega mesta. Turistično-promocijski film o občini Domžale pa so poslali na več različnih festivalov. “S filmom sodelujemo na 16 mednarodnih turističnih festivalih pod okriljem The International Committee of Tourism film Festivals (CIFFT). Film je posodobljen in sicer zajema zanimive, raznovrstne ter celovite turistične destinacije, ki nagovarjajo turiste k doživetjem ter obisku prostora zadovoljnih ljudi,” pa nam je povedal Aleš Petrič, direktor Produkcije Bakster.

Turistično predstavitveni film o občini Domžale, ki ga je pripravila Občina Domžale v sodelovanju z ekipo Produkcija Bakster, je luč sveta ugledal predlani. Film je bil posnet na več kot 60-ih lokacijah po domžalski občini in v katerem je nastopalo več kot 150 sodelujočih.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Visit Domžale (Karin Božič), Probakster; Video: Visit Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi