Občina Domžale je postala lastnica strateških zemljišč v centru Domžal

Novo leto je čas za nove zgodbe in danes lahko brez dvoma rečemo, da je zgodba z odkupom zemljišč v centru Domžal pri trgovini TUŠ vendar dobila epilog, s tem se odpira novo poglavje pri ureditvi tega še neurejenega dela centra Domžal. Gre za zemljišča, ki predstavljajo delno asfaltirane površine med trgovskim delom Tuš, Zdravstvenim domom Domžale in tržnim prostorom, ki so bila v lasti podjetja Tuš nepremičnine d.o.o.. Občina Domžale je s podjetjem Tuš oziroma hipotekarnimi upnicami sklenila dogovor o nakupu teh nepremičnin in podpisala pogodbo h kateri je na decembrski izredni seji soglasje podal tudi Občinski svet Občine Domžale.

Podpis pogodbe o nakupu nepremičnin s podjetjem Tuš nepremičnine d.o.o

Med Občino Domžale, podjetjem Tuš in hipotekarnimi upnicami so preteklo leto stekli resnejši pogovori o prodaji oziroma nakupu nepremičnin, ki so za Občino Domžale strateškega pomena. Vse se je odvilo v to smer, da danes lahko rečemo, da so bili na Občini Domžale uspešni in podpisali pogodbo o nakupu nepremičnin s podjetjem Tuš nepremičnine d.o.o., na podlagi katere je že vložen predlog za vpis lastninske pravice za Občino Domžale. Izvedba pravnega posla, vrednega 707.818,50 evrov pomeni nov izziv pri ureditvi središča mesta.

Župan Toni Dragar, občinska uprava in ekipa, ki je bdela nad projektom, ne skriva zadovoljstva, da so leta prizadevanj končno obrodila sadove. »V vseh petnajstih letih, odkar sem župan, so pogovori bolj ali manj potekali v zvezi z urejanjem makadam parkirišča, kam naprej od tega pa nismo prišli. Predvsem zato, ker so bile na teh zemljiščih hipoteke. Dokler hipotekarni upnik ni želel umakniti hipoteke, smo se pogovarjali samo o urejanju parkirišča in nič več od tega. Zdaj lahko pričnemo z urejanjem strateških zemljišč v centru Domžal, ki nam ne bodo v breme ampak ponos,« je povedal župan.

Miha Ulčar; Foto: Primož Hieng (naslovna), Urad župana, Občina Domžale

Tagi