Ob dnevu državnosti – Vse najboljše Slovenija!

Kar navadili smo se, da smo vrsto let praznik državnosti praznovali v Dobu – pri pomniku državnosti v parku pod Močilnikom v Dobu ter v Letnem gledališču Dob. Žal je bil letos koronavirus kriv, da osrednje občinske prireditve, navadno s pestrim programom in dobrim obiskom, v Dobu ni bilo. Bila pa je maša za domovino v župnijski cerkvi, daroval jo je dobski župnik Jure Ferlež. Vodstvo Krajevne skupnosti Dob pa se je odločilo, da ob dnevu državnosti položi ob pomnik spominski venec ter s tem pokaže, da na za svobodno in samostojno Slovenijo odločilne čase nismo pozabili.

Venec v barvah trobojnice je položila delegacija Krajevne skupnosti Dob, zvečer pa so predstavniki Občine Domžale, Policijsko veteranskega združenja Sever ter Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Domžale ob pomnik položili venec ter vse prisotne, med katerimi so bili vsi trije podžupani Občine Domžale, mag. Tomaž Deželak, mag. Renata Kosec in Marjan Ravnikar, predsednica in člani Sveta KS Dob, nekateri svetniki in člani veteranskih organizacij.

Vsi skupaj smo prisluhnili Mariji Ravnikar, predsednici Sveta KS Dob, ki je povedala, da je Svet KS Dob soglasno skleni, da se kljub situaciji glede koronavirusa, poklonimo naši državi. Zato je bila sprejeta odločitev o neformalni in simbolični počastitvi dneva državnosti, osrednjega praznika naše ljube domovine. Prisotne je spomnila, da smo do samostojne države prišli v času slovenske politične pomladi na valu velikih demokratičnih sprememb, in nadaljevala: “Želim, da ima vsak od nas zaupanje in samozavest, da smo odkriti in da se znamo ter se bomo znali dogovarjati. Za graditev in obstoj države je vse to izjemnega pomena. Naj bodo pozitivne vrednote tiste, ki nas bodo z jasno vizijo pripeljale do zastavljenih ciljev.”

Vsem je čestitala ob dnevu državnosti in poudarila, da je prav, da praznujemo z našo Slovenijo na katero smo ponosni in jo imamo radi.

Avtor: Vera Vojska; Foto: Matjaž Vodlan

Komentarji uporabnikov
Tagi