NOVA lastra glasbeni butik – prva specializirana trgovina za godala

Domžale niso znane samo po slamnikih in športu, temveč tudi po glasbi, saj se ponašajo s številnimi glasbeniki, glasbenimi skupinami, orkestri, zasedbami in zbori. Skorajda ni družine, ki v svoji sredi ne bi imela kakšnega glasbenika ali glasbenico, ki se z glasbo ukvarja profesionalno ali pa za hobi oziroma za dušo. Seveda pa pri tem pomembno vlogo igrajo glasbila, saj brez glasbila ne moreš biti glasbenik. Zato je ena izmed pomembnih »postaj« na glasbeni poti, da imajo glasbeniki možnost dobiti ustrezna glasbila. Če pa je to še kje v bližini, je pa toliko bolje, saj je potem glasbeni svet na dlani.

V Domžalah se piše nova glasbena zgodovina, saj je na Ljubljanski cesti 71 v Domžalah, v prostorih nekdanjega Kovinarja, svoja vrata odprla NOVA lastra glasbeni butik. Gre za prvo specializirano trgovino z godali v Sloveniji, kar pomeni, da se bo tam dobilo vse vrste godal različnih proizvajalcev ter vso pripadajočo glasbeno opremo. Da bo nakup veliko lažji in prijetnejši, bodo nudili tudi strokovno svetovanje, kar je ob nakupu teh vrst glasbil izredno pomembno. Prav tako bodo nudili tudi servis in izposojo glasbil.

Preden nadaljujemo je prav, da na kratko osvežimo spomin o godalih. Gre za glasbene instrumente, s katerimi ustvarjamo zvok tako, da nanje godemo z lokom, ki napete strune spravlja v nihanje oziroma v vibracijo. Poleg igranja z lokom lahko na njih tudi brenkamo. Godala so najstarejši inštrument, v svetu glasbe pa imajo posebno mesto, zato se tudi v violini, ki ima v orkestru posebno mesto, reče kraljica instrumentov. Poleg violine med godala spadajo še viola, violončelo in kontrabas.

NOVA lastra glasbeni butik je prva specializirana trgovina z godali v Sloveniji, ki jo vodi Urška Cerar Kramar.

NOVA lastra glasbeni butik, ki je svoja vrata odprl v začetku meseca marca, vodi Urška Cerar Kramar, ki ji izkušenj s tega področja ne manjka, saj je bila pred tem enajst let zaposlena v glasbeni trgovini, pred njo pa je sedaj nov izziv, ki se mu reče NOVA lastra glasbeni butik. Urška nam zaupa, da je godala vzljubila v prejšnji službi, zato so ji najbolj pri srcu. Prav tem glasbilom, ki so ji prevzela dušo in srce, se jim je bolj podrobno posvetila in se tudi specializirala. Splet okoliščin pa je pripeljal do tega, da bo sedaj v Domžalah pisala novo zgodbo z godali. Za odprtje glasbenega butika v Domžalah se je odločila, ker je domačinka, Domžale pa še nimajo takšne trgovine. Obenem je tudi lokacija glasbenega butika odlična, saj se v neposredni bližini nahajata glasbena šola in godbeni dom.

V njenem glasbenem butiku bo možno dobiti vse vrste godal različnih dobaviteljev, na voljo pa bodo inštrumenti za začetnike in za tiste, ki se z glasbo ukvarjajo profesionalno. Se pravi, da gre za glasbeni butik z zelo širokim spektrom. Ob obisku bodo nudili tudi strokovno svetovanje, saj jim izkušenj ne manjka, obenem pa so povezani z velikimi trgovci z glasbili in dobavitelji, kar pomeni, da lahko sledijo vsem novostim, ki se pojavljajo na tem področju. Za njihove stranke bo to pomenilo, da bodo dobile informacije iz prve roke.

Urška in Sabina vas bosta ob obisku glasbenega butika prijazno vodili skozi glasbeni svet godal.

Ker gre pri godalih za instrumente, ki morajo biti prilagojeni posamezniku, za nakup ni dovolj, da obiščemo samo spletno stran in oddamo naročilo. Prav zaradi tega je NOVA lastra glasbeni butik več kot na mestu, saj se vsak interesent lahko oglasi v njihovem glasbenem butiku, kjer bo dobil prave informacije glasbilih iz prve roke in to na prijazen in profesionalen način.

V NOVI lastri glasbenem butiku bo na voljo tudi komisijska prodaja ter izposoja glasbil. Poleg glasbil bo v glasbenem butiku na voljo tudi darilni program ter vsa glasbena oprema (loki, mostički, podbradniki, kovčki, kolofonije … notna stojala ter notno gradivo za začetnike), ki jo glasbenik potrebuje pri svojem izobraževanju.

NOVA lastra glasbeni butik se nahaja na Ljubljanski cesti 71 v Domžalah (v prostorih nekdanjega Kovinarja).

Vabljeni da jih obiščete in se iz prve roke prepričate o njihovi ponudbi, obenem pa vas bosta Urška in Sabina prijazno vodili skozi glasbeni svet godal. Prepričani smo, da boste nad videnim in slišanim navdušeni. Morda boste dobili tudi navdih za igranje instrumenta. Vrata glasbenega butika, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 71, v Domžalah (prostori nekdanjega Kovinarja), bodo od ponedeljka do petka odprta med 9. in 19. uro, ob sobotah pa med 8. in 13. uro.

Več informacij o NOVI lastri glasbenem butiku si lahko preberete na spletni strani www.novalastra.si, spremljate pa jih lahko tudi na njihovi Facebook strani.

Pokličete jih lahko na telefonsko številko: 041 380 520 ali 051 717 170 ali pa jim pišete na e-naslov: info@novalastra.si

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, NOVA lastra glasbeni butik

Komentarji uporabnikov
Tagi