Nov leseni pod v Češminovem parku

Češminov park marsikateremu občanu predstavlja prostor za oddih in umik iz mestnega vrveža. Najbolj zaživi ob različnih dogodkih in prireditvah, med katerimi ima osrednje mesto praznovanje občinskega praznika Spoznajmo se, praznujmo skupaj!. V poletnem času se tja preseli Mestni kino Domžale, v začetku šolskega leta pa tam poteka Hroščkov festival. Pozimi v parku odmeva otroški smeh, saj tam Občina Domžale uredi sankališče, otroke pa konec decembra obiščeta Božiček in dedek Mraz, v času pusta pa tam že tradicionalno organizirajo otroško pustno rajanje.

V osrednjem delu parka je prizorišče s tribunami v hribini, večina površin pa ostaja namenjenih zelenim strukturam. Prekinjajo jih le poti v osrednjem, grajenem delu parka, zasidranem v južnem delu območja. Tukaj je Občina Domžale pred leti obstoječi del parka nadgradila s paviljonom za kavarno in nadstrešnico.

Pred dnevi so tam zaključili z investicijo, in sicer je bilo potrebno zamenjati 430 kvadratnih metrov dotrajanega lesenega poda. Investicijo je izvedlo podjetje ABC NET d.o.o., Istrska ulica 9, 6240 Kozina, vrednost investicije pa znaša 48.465,01 evrov z DDV. Material, ki iz katerega je sestavljen nov leseni pod je Cumaru – brazilski teak.

Miha Ulčar; Foto: Občina Domžale

Tagi