Nepozabna doživetja v naravi Tuhinjske doline

Pohodniški dnevi 2024

V čudoviti Tuhinjski dolini se bodo med 13. in 15. septembrom 2024 odvijali Pohodniški dnevi, ki bodo ponujali različne pohodniške izlete, degustacije lokalnih dobrot in sprostitev v naravi. V primeru slabega vremena bodo vsi dogodki odpovedani, razen pohoda na kmetijo Burja, ki bo izveden ne glede na vremenske razmere.

Petek, 13. 9. 2024 ob 20:00:
Pohod v soju bakel do izvira termalne vode

Dogodek se bo pričel s prijetnim večernim pohodom z baklami do izvira termalne vode. Obiskovalci bodo izvedeli zgodbo o odkritju termalnega izvira in nastanku Term Snovik. Pohod je nezahteven in traja eno uro, cena pa je simboličen 1 € na osebo. Obvezna je predprijava.

Sobota, 14. september 2024 ob 16:00:
Pohod na kmetijo Burja z degustacijo

Naslednji dan bo pohod usmerjen na kmetijo Burja, kjer bo sledil ogled domačije, degustacija domačih mlečnih izdelkov in izdelava sadnih jogurtov. Pohod traja 1,5 ure, cena udeležbe pa je 10 € na osebo. Prav tako je potrebna predhodna prijava.

Nedelja, 15. september 2024 ob 7:00:
Pohod na Menino planino

Nedeljski dogodek je namenjen bolj izkušenim pohodnikom, saj gre za 6,5-urni pohod na Menino planino. Udeleženci se bodo zbrali v Termah Snovik, nato pa jih bo pot vodila po tematski in planinski poti skozi Tuhinjsko dolino. Med potjo bodo spoznali različne lokalne znamenitosti, se povzpeli na Prevalo, kjer jih čakajo čudoviti razgledi na Štajersko ter močan energetski potencial območja. Pohod bo nato nadaljevan do lovske koče, kjer bodo postregli z malico in obaro. Po okrepčilu se bodo pohodniki odpravili na planino Travnik in do planinskega doma na Menini planini, kjer bodo imeli krajši postanek. Zaključek pohoda bo pri Ovčarskem stanu, kjer bo še ena priložnost za okrepčilo. Cena za odrasle je 20 €, za otroke 15 €, kar vključuje vodenje, malico in prevoz. Predprijava je potrebna do 12. septembra 2024.

Nedelja, 15. 9. 2024 ob 17:00:
Kneippovo (Premium) bosonogo doživetje

Za zaključek pohodniških dni pa bo na voljo Kneippovo bosonogo doživetje, ki ponuja izkušnjo po Kneippovi filozofiji zdravega življenja s petimi stebri. Program vključuje okusno dobrodošlico, bosonogi pohod, meditacijo in vaje za umiritev vseh čutov. Udeleženci bodo deležni tudi Kneippovega kosila ter darila. Cena tega razvajanja znaša 69 € na osebo, dogodek traja tri ure in zahteva predhodno prijavo.

Prijave in dodatne informacije

Za vse pohode je obvezna predprijava na recepciji Term Snovik ali prek e-pošte info@terme-snovik.si. Dodatne informacije so na voljo tudi na telefonski številki 01/83 44 100.

Pridružite se dogodku in doživite Tuhinjsko dolino na edinstven način, poln pohodniških izzivov, lokalnih dobrot in sprostitve v naravi!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: arhiv Term Snovik in TD Tuhinjska dolina

Tagi