Nekateri krajanom Podrečja ne privoščijo novega mostu čez Mlinščico, ampak naj jo raje preskakujejo

Nekaterim v naši občini ni všeč nobena stvar, ki se gradi ali obnavlja in to kljub temu, da se investicije izvajajo predvsem z namenom izboljšavo javne infrastrukture, katero vsakodnevno uporabljamo občani in imamo od nje korist. V minulih dneh je bilo v nekaterih medijih nekaj črnila porabljenega za pisanje o rekonstrukciji mostu čez Mlinščico na Podrečju, katere investitor je Občina Domžale. Tako smo lahko zasledili pisanje, da je investicija nepotrebna, saj tam skorajda ni prometa, dva metra širok vodostaj Mlinščice pa bi lahko brez kakršnega koli problema preskočili. Prav tako je nekatere zbodlo tudi to, da se rekonstrukcija mostu precej vleče, na gradbišču pa se premikajo gradbeni stroji samo iz enega konca na drugega, to je pa tudi vse, kar se dogaja na tem gradbišču. Pa je res tako?

Seveda nas je zanimalo, kako je s to investicijo, zato smo obiskali gradbišče, nekaj vprašanj pa smo posredovali tudi na Občino Domžale. Na kraju samem, smo se prepričali kako potekajo dela, kaj vse je že narejenega in kaj je še za postoriti. Kot boste lahko videli na fotografijah so glavna dela že bolj ali manj končana, saj je čez Mlinščico že postavljena nova betonska ploščad, bližnja brežina Mlinščice pa je urejena z novo škarfo. Trenutno se ureja dovozna cesta s pločnikom. Življenje v Podrečju pa kljub delom zaradi tega ni zastalo, saj so urejeni obvozi, za  potrebe varne poti v šolo pa je bila za pešce zgrajena nadomestna brv, preko katere je mogoče prečkati Mlinščico in varno nadaljevati pot do šole v Dobu. Kot smo se lahko tudi prepričali na kraju, delavci na gradbišču niso samo premikali strojev iz enega konca gradbišča na drugega, ker naj ne bi imeli drugega dela. Ob času našega prihoda je bila glavno delovno prevozno sredstvo samokolnica, brez katere ne gre na nobenem gradbišču, nadomestiti pa je ne more noben stroj.

Ta investicija ne vsebuje samo rekonstrukcijo mostu, temveč je bila zgrajena nova plinovodna in vodovodna povezava, ki je prej potekala pod obstoječim mostom. Prav tako je bila izvedena rekonstrukcija elektro in telekomunikacijskega omrežja v območju gradnje. Vrednost del, ki jih izvaja podjetje MAP-TRADE d.o.o, so ocenjena na približno 210.00 evrov.

Na Občini Domžale so nam še povedali, da se dokončanje del predvideva v spomladanskem času, ko bodo vzpostavljeni pogoji za asfaltiranje. Res je, da vsaka dela lokalnim prebivalcem prinesejo tudi določene neprijetnosti. Se pa vsaka investicija enkrat zaključi, tako kot se bo tudi ta. Stroji se bodo umaknili, investicija bo pa ostala. Pa še nekaj je. Nikomur ne bo potrebno preskakovati strugo Mlinščice, saj se bo lahko brez problema in varno sprehodil ali pa zapeljal čez nov most.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi