NE SPREGLEJTE: 5. Tednik Domžalca ob 20.00!

Pred vami je peti »Tednik Domžalca«, v katerem vam bomo predstavili izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih je za vas pripravila ekipa spletnega portala domžalec.si.

Tednik Domžalca je z vami vsak ponedeljek ob 20. uri, voditeljica Karin Lisjak pa vas bo popeljala skozi izbrane aktualne dogodke preteklega tedna. Gre za novo predstavitev novic v obliki tedenskega video pregleda, posamezno oddajo pa si je možno ogledati tudi kasneje.

V peti oddaji Tednika Domžalca si bomo najprej ogledali utrinke s prve letošnje Kuhne na plac, ki je bila tudi uvod v četrto sezono kulinaričnih užitkov. V nadaljevanju se bomo povzpeli na Limbarsko goro, kjer je potekal že 31. pohod po nagelj, ki ga v znak počastitve praznikov žensk – dneva žena in materinskega dneva – od leta 1989 prostovoljno organizira Društvo krajanov Limbarska gora.

Pogledali si bomo odprtje dveh razstav, ki sta se zvrstili v preteklem tednu. V Knjižnici Domžale je potekalo odprtje razstave Andraža Gregoriča »Ko bom velik, bom…«. Razstava je del aprilskega praznovanja praznika Občine Domžale, v okviru katerega se bodo zvrstili številni dogodki in prireditve.  V počastitev Velike noči so v župnišču župnije Vir pripravili razstavo ročnih del ter zbirko starih nabožnih podobic, ki jo je pripravila rokodelska skupina župnije Vir. Obiskali smo tudi Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov, ki je potekalo v organizaciji JSKD Domžale. Tudi letos je srečanje potekalo v dveh delih, saj je na njem sodelovalo osemnajst pevskih zborov.

Podali smo se tudi v neokrnjeno naravo, ki se nahaja tik pred našim nosom in sicer smo v neposredni bližini Trzina in Domžal poiskali rastišča, na katerih rastejo žerjavčki, ki jih poznamo tudi pod imenom močvirski tulipani ali logarnice. Gre za zavarovano vrsto, saj zaradi posegov v naravo in izsuševanjem izginjajo. Za konce vam predstavljamo še nove cene ravnanja z mešanimi komunalnimi odpadki, ki s 1. aprilom veljajo za 58. občin, ki so vključene v RCERO Ljubljana.

Ponovno vabljeni v našo družbo prihodnji ponedeljek ob 20.00 uri. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, odgovorni urednik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi