NE SPREGLEJTE: 10. Tednik Domžalca ob 20.00!

Pred vami je deseti tednik Tednik Domžalca, v katerem vam bomo predstavili izbor aktualnih tedenskih novic, ki jih za vas pripravlja ekipa spletnega portala domžalec.si.

Ob 20. uri bo na sporedu deseti Tednik Domžalca, v katerem vas bo voditeljica Karin Lisjak popeljala skozi izbrane aktualne dogodke preteklega tedna. Nova oblika predstavitve novic v obliki tedenskega video pregleda, je na sporedu vsak ponedeljek ob 20. uri, posamezno oddajo pa si je možno ogledati tudi kasneje.

V uvodu tokratnega tednika si boste lahko ogledali utrinke s Slavnostne akademije ob 135-letnici Godbe Domžale, ki je potekala v Kulturnem domu Franca Bernika, na kateri so se zahvalili za podporo in sodelovanje različnim institucijam in posameznikom, podelili priznanja svojim članom. Obenem pa so poskrbeli tudi za pester glasbeni program z njihove nove zgoščenke Luka z (z)godbo. V nadaljevanju vas bomo popeljali na OŠ Venclja Perka, kjer je 6. maja potekalo odprtje razstave s pomenljivim naslovom »»Razstava v službi miru – Republika Slovenija v mednarodnih operacijah in na misijah«, ki sta jo pripravila Vojaški muzej Slovenske vojske in Združenje slovenskih mirovnikov. Potujoča razstava na osmih panelih predstavlja številne varnostne izzive in s tem povezano vlogo ter sodelovanje Slovenije v Mednarodnih operacijah in na misijah in še številne druge dejavnosti.

Tednik vodi Karin Lisjak.

Ogledali si boste lahko tudi koncert Deškega zbora Schellenburg, ki je potekal v cerkvi sv. Jožefa na Viru pri Domžalah, na njem pa so lahko obiskovalci prisluhnili skladbam različnih obdobij cerkvenega leta od gregorijanskega korala in renesanse do sodobnih slovenskih in tujih skladateljev. Predstavljamo tudi utrinke z 2. Otroškega folklornega festivala »Pleši, pleši, črni kos,« ki ga je v Grobljah pripravilo Folklorno društvo Groblje, na njem pa je sodelovalo šest otroških folklornih skupin. Poklicni gasilci CZR Domžale so v ponedeljek, 6. maja, dobili poseben obisk, saj se je pri njih ustavil popotnik z nenavadnim kolesom in s črnim štirinožnim prijateljem, ki je na posebni svetovni okoljski misiji, katera bo trajala vse do leta 2030. Seveda v Tedniku Domžalca predstavljamo tudi tega zanimivega gosta, ki je med svojo misijo obiskal domžalske poklicne gasilce.

V preteklem tednu so na Kolodvorski cesti v Domžalah zabrneli stroji, saj se je na odseku od železniške postaje do Ljubljanske ceste pričela rekonstrukcija ceste. V prispevku vam predstavljamo kakšne novosti in spremembe bo prinesla prenova te ceste. Za konec pa vam predstavljamo še BODIFITov tek na Stari grad, ki bo letos potekal 24. maja. Tek bo ponovno ponudil veliko športnih užitkov ter dobro pogostitev na Starem gradu, za katero bo poskrbela ekipa Grajske terase. Medtem ko se tekačice in tekači že pripravljajo, pa so organizatorji že pregledali traso ter začeli s pripravami na njej.

Ponovno vabljeni v našo družbo prihodnji ponedeljek ob 20.00 uri. Seveda pa vabljeni k rednemu spremljanju novic na našem spletnem portalu domžalec.si, kjer vas skozi dan in če je potrebno tudi ponoči, čakajo aktualne novice. Ekipa Domžalca je na preži 24 ur!

Miha Ulčar, glavni in odgovorni urednik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi