Najboljši kolesarji na Dirki po Sloveniji bodo prečkali Kamnik

Ta teden se bodo najboljši kolesarji odpravili na najtežjo profesionalno kolesarsko preizkušnjo v Sloveniji – Dirko po Sloveniji. Ta bo potekala od 19. do 23. junija, v petek, 21. junija, pa bo kolesarska karavana prečkala tudi Kamnik.

Tretja etapa se bo začela v Žalcu in končala v Idriji, kolesarji pa bodo v občino Kamnik vstopili predvidoma okoli 11.30 pri Vranskem, potovali bodo skozi Tuhinjsko dolino, okoli 11.40 prečkali prelaz Kozjak in okoli 12. ure prispeli v Kamnik. Leteči cilj bo na Šolski ulici ob Športni dvorani Kamnik. Zatem bodo kolesarji skozi Podgorje odkolesarili proti Medvodam. Več informacij o poteku trase je na voljo na spletni strani Dirke po Sloveniji.

Kamnik je lani gostil cilj dirke, navijači pa so zmagovalcu etape Primožu Rogliču pripravili odlično vzdušje, za kar je Kamnik prejel tudi nagrado Naj gostitelja. Tudi letos Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vabita vse navdušence nad športom, da si dirko ogledajo v živo.

»Vesel sem, da so se organizatorji najpomembnejše profesionalne kolesarske preizkušnje ponovno odločili, da obiščejo tudi Kamnik. V Kamniku podpiramo šport in športne prireditve, na lanski Dirki po Sloveniji pa smo dokazali, da imamo tudi najboljše navijače,« je ob tem dejal župan Občine Kamnik Matej Slapar. Skupaj za direktorjem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomažem Simetingerjem vabita vse navijače, naj tudi letos najboljšim kolesarjem pripravijo neverjetno navijaško vzdušje.

»Dirka po Sloveniji postaja vedno bolj odmevna kolesarska dirka, zato je sodelovanje Kamnika na njej odlična priložnost za dodatno promocijo. Zaradi raznolikega terena, ki omogoča tako družinsko kolesarjenje kot izvedbo najtežje rekreativne kolesarske preizkušnje pri nas, Kamnik je tudi kolesarska destinacija,« pravi dr. Tomaž Simetinger.

Organizatorji dirke opozarjajo, da bo zaradi kolesarske dirke na trasi prihajalo do popolnih in delnih kratkotrajnih zapor v prometu. Pričakujejo tudi, da lahko pride do zamud v avtobusnem in železniškem prometu. Vsem se zahvaljujejo za razumevanje.

Samo Trtnik; Foto: arhiv organizatorjev Dirke po Sloveniji

 

Tagi