Na Turističnem sejmu Natour Alpe Adria tudi občina Domžale

Prenovljeni turistični sejem Natour Alpe Adria, ki je svoja vrata na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odprl 31. 1. in bo trajal do 3. 2. 2018, je več kot odlična priložnost za nove pohode in zmage, predstavitev glavnega mesta Ljubljane, zelene prestolnice 2016 ter regije Osrednja Slovenija. Že včeraj prvega dne sejma so razstavljavci naredili zelo dobro predstavitev, ves čas se je nekaj dogajalo na stojnicah, ki so s promocijskimi materiali in tudi kulinaričnimi priboljški kar vabili, da jih obiščete.

Na prvem dnevu turističnega sejma Natour Alpe-Adrija je sodelovala tudi občina Domžale. Na sejmu sta se predstavila Turistično informativni center – TIC Domžale, z vodjo Miro Bečan ter Kulturni dom Franca Bernika z muzejskimi in pohodniškimi dejavnostmi, ki jih je predstavljala Katarina Rus Krušelj, vodja muzejske dejavnosti v KD Franca Bernika. Seveda ni manjkal niti Hrošček Simon, ki je razveseljeval mlajše in starejše obiskovalce, ki so se ustavili ob njihovi stojnici. Obe predstavnici sta imeli na glavi tudi domžalski slamnik, ki je bil za obiskovalce stojnice izredno zanimiv. Seveda so izvedeli vse o slamniku in tudi, kje ga izdelujejo. Domžale imajo za pokazati tudi kaj zanimivega, ki bi popotnika zanimalo, saj je destinacij in dogodkov kar nekaj, ki jih je zato lepo obiskati. Tako so se obiskovalci domžalske stojnice seznanili s tematskimi potmi po Plečnikovi poti, po poti slamnikarskih tovarn, ogledov muzejev in galerije, ogledov aktualnih dogodkov; od pustne povorke na Viru, Slamnikarskega sejma, Poletnega kulturnega festivala na Studencu, do rekreacije, pohodov, ogledov znamenitosti … Na sejmu se je predstavil tudi Kamniški TIC s svojimi destinacijami.

Lepo je, da taki sejmi ohranjajo neko vrednost. Sejemska tradicija je še vedno v modi, pa vendar morajo biti sodelujoči vsako leto še bolj izvirni in ravno v tem je vsakoletni izziv razstavljavcev. Na sejmu se ne predstavljajo samo velika podjetja, državne in lokalne organizacije, ampak tudi društva, nevladne organizacije in posamezniki, ki imajo veliko inovativnih zamisli, veliko osebne volje in angažmaja, ki obiskovalca napolnijo s prijetno energijo. Tako sejem Alpe–Adria Turizem in prosti čas omogoča izjemne priložnosti za spoznavanje novih ponudb in seznanjanje z nadgradnjo tistih, že obstoječih na celotnem področju Alpe-Jadran. Ponuja nova poznanstva s strokovnimi delavci v turizmu, s predstavniki turističnih društev, agencij in vpogled čez mejo, v druge kulture, ter s tem podaja številne navdihe za nove popotniško-izletniške zgodbe tako profesionalno kot zasebno. Celoten sejem zajema bogato športno, kulinarično in kulturno-etnološko dediščino razstavljavcev in jim podaja povezovanje z mednarodnim pridihom. Izjemen sejemski program z različnimi predavanji in delavnicami obiskovalce tudi osvešča na več ravneh, kar kulturo turizma postavlja na višjo raven.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi