Na Skupščini Gasilske zveze mesta Koprivnice posthumno odlikovali Staneta Kovača

V soboto, 13. aprila 2019, je v Društvenem domu v Štaglincu na sosednjem hrvaškem potekala letna skupščina Gasilske zveze mesta Koprivnice (Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice), ki so se je udeležili tudi predstavniki Gasilske zveze Domžale in PGD Domžale – mesto. Na skupščini je bilo posthumno nekdanjem predsedniku Gasilske zveze Domžale Stanetu Kovaču podeljeno odlikovanje za mednarodno sodelovanje Hrvaške gasilske zveze, ki ga je prevzela njegova soproga Irena Kovač z družino.

Na skupščini Gasilske zveze mesta Koprivnice, ki vključuje enajst gasilskih društev, zgledno in aktivno pa že vrsto let sodeluje tudi z Gasilsko zvezo Domžale, so predstavili rezultate delovanja v preteklem letu ter program dela za tekoče leto. Posebej so poudarili, da so celotno preteklo leto nadaljevali začrtane cilje izpred pretekih let, še posebej pa jih veseli povečevanja vključevanja mladih in žensk v gasilske vrste. Skupaj ima Gasilska zveza Koprivnica 84 profesionalnih gasilcev ter 1100 prostovoljcev, vključno z otroki in mladostniki. Lani je bilo na njihovem območju 167 intervencij, kar je 23 manj kot v letu 2017. Izvedli pa so tudi številne gasilsko reševalne vaje, ki so bila namenjene usposabljanju za primere resničnih intervencij. Poseben poudarek pa so dali tudi na izobraževanju in usposabljanju gasilskega kadra.

Goste na skupščini je pozdravil tudi župan mesta Koprivnice Mišel Jakšić, ki je dejal, da je skupaj s mestnimi svetniki in mestno upravo zelo ponosen gasilce in njihovo delo, obenem pa z mestnim proračunom skrbijo, da imajo gasilci za svoje delo in potrebe ustrezna finančna sredstva, s tem, da skrbijo, da se sredstva v proračunu namenjena za gasilstvo iz leta v leto povišujejo. »Povedati moram, da je iz vaših poročil razvidno, da delate zelo dobro in to ne samo na področju gasilstva in na področju dela z mladino. S svojim širšim delovanjem v skupnosti pomembno prispevate k razvoju našega mesta. Prepričan sem, da se boste tako kot do sedaj, tudi v prihodnje odzvali na vsak izziv, ki bo pred vami ter s srcem in solidarnostjo opravljali svojo temeljno funkcijo gasilstva,« je dejal župan Jakšić.

Na skupščini so predstavniki Gasilske zveze mesta Koprivnica pokojnemu Stanetu Kovaču, nekdanjemu predsedniku Gasilske zveze Domžale, posthumno podelili odlikovanje Hrvaške gasilske zveze za mednarodno sodelovanje. Odlikovanje pa je prevzela njegova soproga Irena Kovač z družino. Udeleženci skupščine in gostje iz Domžal so si pred skupščino v Galeriji Koprivnica ogledali razstavo karikatur na temo gasilstva.

Avtor: Miha Ulčar, Grad Koprivnica; Foto: Grad Koprivnica (https://koprivnica.hr/)

Tagi