Na sejmu Alpe-Adria tudi Pravljični Šumberk

V četrtek, 29. januarja 2020, je svoja vrata odprl 31. sejem Alpe-Adria. Na sejmu, ki bo odprt vse do sobote 1. februarja 2020, se predstavlja 500 ponudnikov iz 13 držav, med njimi se s pravljično-doživljajsko potjo Pravljični Šumberk v okviru Turizma Ljubljana in regije Osrednja Slovenije, predstavlja tudi občina Domžale.

Na mednarodnem sejmu za zeleni, aktivni turizem ter kamping in karavaning se boste lahko seznanili tudi s turistično ponudbo Ljubljane in regije Osrednja Slovenija. V okviru Turizma Ljubljana in regije Osrednja Slovenija sta letošnji glavni temi ponudba Turistične kartice Ljubljana in pohodne poti v prestolnici in njeni regiji. Na predstavitvenem prostoru bodo obiskovalci lahko spoznali širok nabor možnosti in ugodnosti turistične kartice, poseben poudarek pa bo tudi na družinskih doživetjih znotraj pohodnih poti.

Mira Bečan, vodja Službe za turizem na Občini Domžale nam je povedala, da na sejmu Alpe-Adria sodelujejo že tretje leto, predstavljajo pa se pod okriljem Turizma Ljubljana in regije Osrednja Slovenija. Ker je letos na sejmu poudarek na družinskem turizmu in pohodniških poteh, se občina Domžale predstavlja s pravljično-doživljajsko potjo Pravljični Šumberk. Ta je del Transverzale pravljično-doživljajskih poti po Sloveniji. Poleg domžalskega Pravljičnega Šumberka so te poti še: Polhov doživljajski park (Polhov Gradec); Pot močvirskih škratov na Mali plac (Ljubljansko barje) in Pot pastirskih škratov na Krvavcu. Občina Domžale na sejmu predstavlja tudi z ostalimi turističnimi produkti in znamenitosti Domžal, reklamirajo pa tudi letošnje pustovanje na Viru ter letošnji Poletni kulturni festival Studenec. V soboto pa se jim bo na stojnici, nahaja se v Marmorni dvorani, pridružil tudi hrošček Simon, maskota Občine Domžale.

Po besedah Mire Bečan je letos na sejmu več vsebine kot lani, pa tudi obisk je bil prvi dan sejma presenetljivo velik. Takšen sejem je po njenih besedah tudi priložnost za mreženje in druženje s predstavniki drugih turističnih organizacij ter lokalnih skupnosti.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Teja Hauptman

Komentarji uporabnikov
Tagi