Na kraju zločina pustil zelo dobro vidne prstne odtise. Jih kdo prepozna?

Tokrat na žalost ponovno objavljamo nečednost, ki si jo je privoščil nekdo, saj se je svojih gradbenih odpadkov znebil tako, da jih je odvrgel v naravo v občini Moravče in to na približno kilometru dolžine. Ali se je pri svojem nečednem zločinu proti naravi zavedal, da pri tem pušča svoje »prstne odtise«, ne vemo, vemo pa to, da so »prstni odtisi« prisotni po vsej dolžini kraja zločina.

Od našega bralca smo prejeli fotografiji, na katerih so vidni gradbeni odpadki, ki jih je nekdo odvrgel v naravo. Zločin proti naravi se je po pripovedovanju našega bralca pripetil na gozdni cesti, ki vodi iz smeri Zg. Javoršica proti cesti, ki se priključi na cesto Moravče-Katarija. Raztreseni gradbeni odpadki se nahajajo okrog kilometer od omenjenega križišča proti Zg. Javoršici v občini Moravče, so pa raztreseni na obeh straneh ceste, v dolžini približno en kilometer.

V uvodu smo zapisali, da je neznani storilec na kraju zločina pustil svoje prstne odtise. Kot boste lahko videli na fotografijah, so gradbeni odpadki od prenove prostora ali pa celo več. Po vsej verjetnosti so silhuete rok, ki se nahajajo na gradbenih odpadkih, krasile kakšno steno. Se pravi, da je šlo za črno steno, na njej pa so beli odtisi rok. Če se morda spomnite, da ste kdaj kje opazili takšno steno, ki so jo krasili beli odtisi rok, potem nam to javite (info@domzalec.si) , morda pa se približamo nevestnemu občanu, ki je namesto, da bi odpadke odpeljal tja kamor sodijo – na odlagališče odpadkov, le-te raje odvrgel v naravo. Obstaja tudi verjetnost, da je takšno umazano dejanje storilo gradbeno podjetje, ki je izvajalo prenovo. Investitorju so zaračunali odvoz gradbenih odpadkov na deponijo, le-te pa niso odpeljali tja, ampak so jih za čisti zaslužek raje odvrgli v naravo. Tudi to se na žalost dogaja.

Miha Ulčar; Foto: G.P.

Tagi