Na domžalskem tržnem prostoru pričakali Božička

Sobotno dopoldne, 22. decembra 2018, je na domžalski tržni prostor ponovno privabilo polno obiskovalcev od blizu in daleč, ki hodili od stojnice do stojnice ter kupovali domače dobrote, ki so jih pridelale pridne roke okoliških kmetov. Na tržnem prostoru pa se je odvijal tudi božični sejem, na katerem so rokodelci razstavili svoje blago, ki je vabilo kupce in tudi firbce.

Tudi na tokratno predpraznično soboto je bilo na domžalskem tržnem prostoru spet pravo mravljišče. Kot vedno je bila ponudba pestra, tokrat obarvana še s prazničnimi izdelki in pridelki. Seveda je dišalo tudi po dobrotah iz morskih globin ter po kuhančku iz Gostilne Ribič, za kar je poskrbel Edi s svojo ekipo. Na drugi strani tržnega prostora pa se je dvigal vonj po svinjskih “brancinih” Mesarije Abram. Za krajši praznično obarvani glasbeni program sta poskrbela Janež in Flora iz Akademije za glas.

Malo čez enajsto, ko je bil vrvež med stojnicami na višku, pa se je prikazal še Božiček s spremstvom, ki je obdaril navzoče otroke z zdravimi in sladkimi dobrotami ter pisanimi baloni. Poleg otrok, ki so bili po pričakovanju nad Božičkom navdušeni, je dobri mož obdaril tudi vse tiste, ki so kakorkoli prispevali, da domžalski tržni prostor širi svoje poslanstvo na način, kot je bilo zamišljeno ob ustanovitvi pred leti. Ponudba izdelkov in pridelkov je vedno pestra, prav tako pa tudi številne prireditve, ki se tam odvijajo preko celega leta. Skratka, vsak lahko tam najde nekaj zase.

Nekaj besed je obiskovalcem spregovoril tudi župan Občine Domžale Toni Dragar ter vsem zaželel vesele prihajajoče praznike. Obenem je povabil tudi na vse dogodke, ki se bodo v Domžalah odvijali v prihodnjih dneh. Vido Repanšek, idejni vodja projekta »Dobrodošli v Domžalah«, pa je naznanil potek dogodkov na tržnem prostoru, ki se bodo vrstili vse do novega leta.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar

Tagi