Na dobrodelnem pohodu na Sv. Primoža zbrali več kot 5400 evrov

V soboto, 21. septembra 2019, je potekal zdaj že tradicionalni Dobrodelni pohod na Sv. Primož, ki ga organizirajo Modre novice v sodelovanju s številnimi podporniki. Lepo sončno vreme nam je bilo letos zelo naklonjeno, tako da sedmi dobrodelni pohod ni bil zgolj pravljičen, temveč tudi rekorden – tako po številu udeležencev kot zbranih sredstvih, ki so letos namenjena društvu ASPI, ki v Domžalah vodi prvi in tudi edini Center za odrasle in mladostnike z avtizmom v Sloveniji.

Najbolj zgodnji pohodniki so na začetno točko pri domu Vegrad prispeli že pred osmo uro. Da je bil korak bolj strumen, so se lahko okrepčali z rogljiči in kavo; za motivacijo na poti pa so poskrbele nagradne igre tako za otroke kot odrasle. Na vrhu je pohodnike pričakala dišeča malica, v prelep sončen dan nas je zazibala Klapa Sidro, po uradnem delu, ki mu je sledila torta velikanka, pa so se obiskovalci lahko zavrteli v ritmih Ansambla Jureta Zajca.

Minulo soboto smo se na Sv. Primožu povezali in dokazali, da solidarnost ne pozna meja, ter zbrali več kot 5100 evrov. Ob tem še posebej izpostavljamo podjetje Karton Količevo, s katerim smo za dober namen organizirali zbiranje papirja. Zabojniki so bili 14 dni postavljeni pred Centrom za zaščito in reševanje Domžale in Osnovno šolo Venclja Perka – obema organizacijama se najlepše zahvaljujemo za posluh in prostor za postavitev zabojnika. Podjetje Količevo Karton je za vsako zbrano tono papirja društvu ASPI namenilo 65 evrov, skupaj 370 evrov. Akciji se je pridružilo tudi podjetje Enzografika iz Domžal, ki vse leto zbira star papir, tako so društvu ASPI v okviru naše akcije namenili kar 500 evrov. Omenimo še, da bodo sredstva ene od zbiralnih akcij starega papirja društvu ASPI namenili tudi v OŠ Preserje pri Radomljah.

Iz srca se zahvaljujemo vsem pohodnicam in pohodnikom, Petru Uršiču in njegovi ekipi na vrhu Sv. Primoža, Klapi Sidro, Ansamblu Jureta Zajca, ekipi KKS Kamnik, ekipi G-rega in Avtohiši Real, podjetjem Calcit, Energetika Ljubljana, Obenauf, Emmi, Mlinotest, E-misija, Kalcer, Pekarna Pečjak, Avtocenter Lovše, Helios, Radio Hit, Radio Ekspres, Amicus, Europlakat in ekipi Medigrosa ter vsem ostalim podpornikom in pokroviteljem. Skupaj smo že sedmič uresničili slogan: dobra volja, dobra družba, dober namen.

Avtor: Modre Novice; Foto: Klemen Brumec

Tagi