Na dnevu odprtih vrat AMD Domžale tudi minimoto za najmlajše

Avto moto društvo Domžale v soboto, 8. junija 2019, organizira Dan odprtih vrat, na katerem bodo predstavili svojo dejavnost in avto-moto šport, pripravljajo pa tudi vrsto zanimivih in poučnih aktivnosti za vse generacije. Na svoj račun bodo prišli najmlajši, saj bodo za njih na posebnem poligonu pripravili vožnjo z minimoto motocikli. Otroci bodo tam lahko naredili svoje prve korake v moto športu, kot so jih nekoč Rossi, Marquez, Lorezno in še mnogi drugi vrhunski motociklistični dirkači.

Na dnevu odprtih vrat AMD Domžale, ki bo potekal v soboto, 8. junija 2019, od 10. ure dalje na parkirišču pred vhodom na domžalski bazen v Športnem parku Domžale, boste pobližje spoznali aktivnosti AMD Domžale ter se lahko tudi včlanili v društvo. Pripravili bodo tudi zanimive in poučne aktivnosti, preko katerih se boste pobližje seznanili z avto-moto športom ter tudi z vrsto preventivnimi nasveti za varno vožnjo.

Na prizorišču bo postavljen simulator varne vožnje za simulacijo različnih nevarnosti v prometu, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju. Reakcije ob teh situacijah in določeni psihofizični kazalci lahko veliko povedo o vozniku in pomagajo opozoriti na njegove pomanjkljivosti, kar pripomore k večji varnosti voznika v vsakdanjem prometu.

Vožnja z minimoto motocikli

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši, saj bodo za njih pripravili poseben poligon za vožnjo z minimoto motocikli. Otroci si bodo v spremstvu staršev lahko izposodili minimoto motocikel, čelado in opremo ter se pod budnim očesom inštruktorjev vozili po poligonu.

Program je prilagojen otrokom od 5. starosti dalje in je namenjen zgodnjemu spoznavanju minimota. V letih, ko je telesni razvoj in gibalna aktivnost izjemnega pomena, jim z vadbo s pravim motociklom (mini moto) omogočijo nabiranje novih izkušenj in hiter razvoj motoričnih sposobnosti. Otroci so v teh letih namreč najbolj dovzetni za pridobivanje novih znanj in razvoj novih sposobnosti. Vadba bo potekala skozi zabavo s postopnim uvajanjem in nadgrajevanjem spretnosti.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: AMZS

 

Komentarji uporabnikov
Tagi