Most čez Kamniško Bistrico pri Šumberku bo deležen prenove

Občina Domžale bo v mesecu marcu pričela z rekonstrukcijo mostu za pešce in kolesarje čez Kamniško Bistrico pri Šumberku, saj je obstoječi most preozek in dotrajan. V času gradnje bo pešcem in kolesarjem omogočen prehod, saj bodo obstoječi most za čas gradnje prestavili nekaj metrov naprej dolvodno.

Danes so na lokaciji že potekala prva dela, saj so delavci kopali na območju obstoječe plinske in električne napeljave. Ob našem obisku nam je delovodja povedal, da naj bi z gradnjo novega mostu pričeli 16. marca 2020, še pred tem pa bodo nekaj metrov naprej dolvodno zabetonirali temelje, kamor bodo začasno prestavili obstoječi most. V tem času, predvidoma dva dni, prehod čez reko ne bo možen.

Na Občini Domžale so nam v zvezi z gradnjo mostu pri Šumberku povedali, da bo novi most za pešce in kolesarje zasnovan sodobno in z ustrezno širino. Most bo poleg pešcem in kolesarjem občasno namenjen tudi za intervencijska vozila z omejeno težo.

Brv je zasnovana kot integralna prednapeta betonska konstrukcija, ki premošča reko v dveh razponih svetle dolžine 28,3 + 8,8 metra ter skupne širine 4,10 metra. Celotna dolžina brvi je približno 39,25 metrov. Dela bo izvajalo podjetje RGP d.o.o., v vrednosti 249.434,48 evrov brez DDV. Dela se bodo predvidoma izvajala v obdobju od marca do avgusta 2020. Poseg v samo strugo bodo izvedli v času, ki ne ovira drstenja rib in mrestenja dvoživk.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi